Élet-Stílus

Madridban ikszelt a Liverpool, parádézott a Barca

A keddi góleső után szerdán visszafogták magukat a csapatok a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, egyedül a továbbra is százszázalékos Barcelona brillírozott. A Chelsea szokásához híven egygólos győzelmet aratott a Roma felett, az Atlético és a Liverpool megosztozott a pontokon Madridban.

Tottival sem volt esély

Az Internazionale elleni bajnoki vereséget követően fogadkoztak az AS Roma játékosai, hogy majd a nemzetközi porondon kiengesztelik a szurkolókat, erre azonban fikarcnyi esélyük nem volt a Chelsea otthonában. A rómaiak a hosszú sérülés után visszatérő Francesco Tottival is túl félénken, kapura teljesen ártalmatlanul futballoztak, és 90 perc alatt egyetlen komoly gólhelyzetük nem volt.

Sokáig úgy tűnt, hogy ezzel a teljesítménnyel is megcsíphetnek egy pontot az olaszok, mivel a londoniak támadásaiban nem volt átütő erő. Negyedórával a mérkőzés vége előtt azonban érkezett John Terry, és egy Lampard-szöglet után fejjel bevette a rómaiak kapuját. Hátrányban még egyszer összekapták magukat az AS Roma játékosai, de a rendkívülien masszív Chelsea-védelmet még csak zavarba sem tudták hozni.

Nagy küzdelem, kevés gól a Chelsea-Roma rangadón (MTI/EPA)

Nagy küzdelem, kevés gól a Chelsea-Roma rangadón (MTI/EPA)

A csoport másik meccsén a szerda estig veretlen CFR Cluj együttese szerencsétlen körülmények között kikapott a Girondins Bordeaux vendégeként. Az első félidőt úgy ahogy volt, érdemes elfelejteni, és sajnos a fordulás után sem sziporkáztak a felek. A kolozsváriak védelme, egész pontosan Cadú viszont megkönyörült a vendéglátókon: a portugál védő egy jobb oldalról érkező beadást juttatott a saját kapujába.

Elmaradt a ciprusi bravúr

Az Internazionale a Werder elleni milánói döntetlen után győzelmet aratott az Anorthoszisz Famaguszta ellen, és hét pontjával magabiztosan vezeti a csoportját. A papírformának megfelelően a Giuseppe-Meazza Stadionban az olasz bajnok azonnal a kezébe vette a mérkőzés irányítását, de Ibrahimovic-ék sokáig képtelenek voltak feltörni a fegyelmezetten védekező vendégek védelmét.

Az első félidő hajrájában aztán érkezett az egyre inkább a régi önmagára emlékeztető Adriano, és honfitársa Maicon beadása után egy jól eltalált fejessel mattolta a ciprusiak kapusát. A második félidőben sem változott a játék képe, ám az Inter nem tudott komolyabb előnyt kovácsolni nyomasztó mezőnyfölényéből.

Ibrahimovic ezúttal nem villant (MTI/EPA)

Ibrahimovic ezúttal nem villant (MTI/EPA)

A Panathinaikosz-Werder meccsen mind a két csapat a győzelemre törekedett, de végül megosztoztak a felek a pontokon. A görögök sokkal lendületesebben kezdtek, nem egyszer megkavarták a németek védelmét, egy rögzített helyzet után azonban a vendégek kerültek előnybe: Mertesacker egy kézgyanús helyzet után kotorta közelről a hálóba a játékszert.

Az athéni együttest nem sokkolta a bekapott gól, sőt még az első félidőben egyenlítettek, majd Manciosz a hajrában már a második találatát ünnepelhette. A még pont nélküli görögök azonban nem sokáig örülhettek, mivel Almeida nem sokkal a lefújás előtt egalizált, és beállította a 2-2-es végeredményt.

Veretlen a Barca

A csoportkör harmadik fordulója után egyetlen csapat maradt százszázalékos. A katalánok a Basel otthonában is hamar egyértelművé tették, hogy nem egy pontért jöttek. Messi egy pontos lövéssel már a negyedik percben feliratkozott a góllövők listájára, és nem is maradt sokáig egyedül. A fiatal Burgos pár perccel később megduplázta az előnyt, majd Krkic végleg lelohasztotta a hazai drukkereket.

Gyorsan eldőlt tehát a mérkőzés, háromgólos előnye birtokában rápihent a szünetre a Barca, majd a fordulás után két perc alatt végleg térdre kényszerítette ellenfelét. Krkic és Xavi találataival az amúgy sem rossz gólarányát tovább javította a katalán gárda, amely kilenc pontjával már készülhet az egyenes kieséses szakaszra. A svájciak ezzel szemben lassan lemondhatnak az UEFA-kupát érő harmadik helyről.

Krkic duplázott Bázelban (MTI/EPA)

Krkic duplázott Bázelban (MTI/EPA)

A kvartett másik meccsén az ukrán Sahtar Donyeck fogadta a portugál Sporting Lisboát. A meccsnek komoly tétje volt, egy esetleges győzelemmel nagy lépést tehetett az egyik csapat a továbbjutás felé. Az eseménytelen, és nem túl színvonalas összecsapást végül a portugálok hozták. Liedson negyedórával a lefújás előtt szerezte meg csapatának az oly fontos találatot.

Ikszeltek az esélyesek

A játéknap egyik legpikánsabb összecsapásának a Liverpool madridi vendégjátéka ígérkezett. Az angoloknál ugyan nem léphetett pályára az Atléticótól két éve leigazolt Fernando Torres, de így is a vörösök számítottak esélyesnek.

Rafael Benítez csapata negyedóra elteltével előnybe került, ugyanakkor a visszajátszások alapján Keane a gólja előtt lesgyanús helyzetből lépett ki. A játékvezető a továbbiakban sem az Atléticót “segítette”, hiszen a második félidőben egy teljesen szabályos Agüero gólt les miatt nem adott meg. Másodpercekkel később Simao a kapufát trafálta telibe, majd a portugál a hajrában kiegyenlített. Az igazságos döntetlennel maradt a két együttes az élén, kisebb csoda kellene ahhoz, hogy ne ők jussanak tovább a csoportból.

Szokatlan szerelésben a vörösök (MTI/EPA)

Szokatlan szerelésben a vörösök (MTI/EPA)

A harmadik, UEFA-kupás helyért folyó harcban a PSV Eindhoven kulcsfontosságú győzelmet aratott a közvetlen rivális, az Olympique Marseille ellen. A holland bajnok hazai pályán végig irányította a mérkőzést, és Koevermars két fejesével biztosan tartotta otthon a pontokat. A hollandok vezetőedzője a 79. percben pályára küldte Dzsudzsák Balázst.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló
A csoport:
Girondins Bordeaux (francia)-CFR Cluj (román) 1-0
Gól: Cadú (54., öngól)
Piros lap: Trica (89., Cluj)

Chelsea (angol)-AS Roma (olasz) 1-0
Gól: Terry (77.)

Az állás:
1. Chelsea 7 pont
2. CFR Cluj 4
3. AS Roma 3 (4-4)
4. Girondins Bordeaux 3 (2-7)

B csoport:
Internazionale (olasz)-Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi) 1-0
Gól: Adriano (44.)

Panathinaikosz (görög)-Werder Bremen (német) 2-2
Gól: Manciosz (36., 68.), illetve Mertesacker (29.), Almeida (83.)

Az állás:
1. Internazionale 7 pont
2. Anorthoszisz Famaguszta 4
3. Werder Bremen 3
4. Panathinaikosz 1

C csoport:
Basel (svájci)-FC Barcelona (spanyol) 0-5
Gól: Messi (4.), Burgos (15.), Krkic (22., 46.), Xavi (48.)

Sahtar Doneck (ukrán)-Sporting Lisboa (portugál) 0-1
Gól: Liedson (76.)

Az állás:
1. FC Barcelona 9 pont
2. Sporting Lisboa 6
3. Sahtar Doneck 3
4. FC Basel 0

D csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-FC Liverpool (angol) 1-1
Gól: Simao (83.), illetve Keane (14.)

PSV Eindhoven (holland)-Olympique Marseille (francia) 2-0
Gól: Koevermans (72., 85.)

Az állás:
1. Atlético Madrid 7 pont (6-2)
2. FC Liverpool 7 (6-3)
3. PSV Eindhoven 3
4. Olympique Marseille 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik