Élet-Stílus

Csütörtöktől már négy óra alatt lejuthatunk az Adriára

Szerdán adják át a magyar M7-es autópályát a horvát A4-es sztrádával összekötő Mura-hidat, ezzel teljessé válik az autópálya-összeköttetés Budapest és az Adriai-tenger között.

A Zrínyiről elnevezett, 8 millió euróba kerülő híd a két ország közös beruházásában készült, a magyar Uvaterv tervei alapján a horvát Hidroelektra Niskogradnja részvénytársaság végezte el az építési munkálatokat.

A 216 méter hosszú átkelő építése a múlt év júliusában kezdődött, közben elkészült a hídhoz horvát oldalon még hiányzó mintegy 1400 méter hosszú autópálya-szakasz. A magyar oldalon viszont már négy évvel ezelőtt megépült az M7-es 800 méternyi pályája, később pedig a személyforgalomnak kialakított közös határállomás épülete is.

Az avatást követően – várhatóan csütörtökön reggel 8 órától – Budapest és az Adria között megszakítás nélkül autópályán lehet már utazni, ehhez Horvátországban szerda délelőtt átadják a Fiume (Rijeka) előtt még hiányzó mintegy 15 kilométernyi autópályaszakaszt is, amely mostanáig kétszer egy sávos volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik