Élet-Stílus

Fradi: stadionépítés a válság ellenére

A nemzetközi gazdasági válság a labdarúgásban is érezteti hatását, ám a Ferencváros tulajdonosa, Kevin McCabe ebben a helyzetben is növekedési lehetőséget lát nemzetközi futball-hálózata számára. Az új stadion építése jövőre kezdődik.

Mike Farnan, a Ferencváros mellett az angol Sheffield Unitedet, a kínai Csengdu Bladest és az ausztrál Central Coast Marinerst magába foglaló csoport nemzetközi ügyvezetője szerint a Fradi évről-évre növelheti kereskedelmi bevételeit, és az új stadionhoz kapcsolódó Üllői úti ingatlanfejlesztés is a legjobb időben veszi kezdetét.

„Felkészültünk a gazdasági környezet változásaira, és éppen ezért kezdtünk megfontoltan nemzetközi érdekeltségeink bővítésébe, melynek eredménye a Ferencváros megvásárlása – mondta Mike Farnan, aki korábban a Manchester United, az AC Parma és az Atletico Madrid menedzsmentjében szerzett tapasztalatokat. Farnan szerint a cégcsoport a jövőben törekedni fog arra, hogy minimalizálják a Ferencváros függőségét a magyarországi szponzori piactól.

Az új tulajdonos Anglia egyik vezető ingatlanfejlesztője, cége, a Scarborough vezetésével kezdődik meg jövőre az új stadion és kereskedelmi létesítményeket magában foglaló beruházás az Üllői úti ingatlanon Mike Farnan elmondása szerint. A fejlesztés időtartama a kivitelezés megkezdésétől számítva két-három év.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik