Élet-Stílus

A hajrában mentett pontot a Manchester City

A vendég Manchester City hajrában szerzett góllal mentett pontot a tíz emberrel játszó Newcastle United ellen a labdarúgó Premier League 8. fordulójában.

A Manchester City számára nagyszerűen kezdődött a hétfő esti mérkőzés: a 12. percben Robinho tizenegyest harcolt ki, sőt, az ellene szabálytalankodó Habib Beyét kis is állította a játékvezető. Ráadásul a büntetőt a sértett gólra is váltotta, higgadtan gurított a jobb alsó sarokba.

Ugyanakkor a Newcastle United tíz emberrel is megfordította az állást, igaz, mind a két gólja meglehetősen szerencsés volt. A 44. percben az ügyetlenkedő manchesteri védők között a labda ide-oda pattogott, végül Shola Ameobihoz került, aki 7 méterről a kapu bal oldalába helyezett. A 62. percben pedig már a „szarkáknál” volt az előny, midőn egy hazai sarokrúgás után Richard Dunne a saját kapujának bal felső sarkába belsőzött.

Robinho gólja és gólpassza is kevés volt (MTI/EPA)

Robinho gólja és gólpassza is kevés volt a sikerhez (MTI/EPA)

Az emberelőnyben játszó City legalább a döntetlent kiizzadta: a hajrában Stephen Ireland 10 méterről lőtt a jobb alsó sarokba Robinho pazar kiugratása után.

„Nagyszerű eladás volt tíz embertől. Nem akarhatok többet – magyarázta Joe Kinnear, a Newcastle United menedzsere. Más kérdés, hogy az egy ponttal egyik csapat sem megy sokra.

A City három, a Newcastle hat forduló óta nyeretlen; előbbi a 10., míg utóbbi 19., azaz utolsó előtti helyen áll a tabellán.

Premier League, 8. forduló:
Newcastle United-Manchester City 2-2 (1-1)
Gól: Ameobi (44.), Dunne (63., öngól), ill. Robinho (14., 11-esből), Ireland (86.)
Kiállítva: Beye (12., Newcastle)

Korábbi eredmények:
Stoke City-Tottenham Hotspur 2-1
Hull City-West Ham United 1-0
Manchester United-West Bromwich 4-0
Arsenal-Everton 3-1
Aston Villa-Portsmouth 0-0
Bolton Wanderers-Blackburn Rovers 0-0
Fulham-Sunderland 0-0
Liverpool-Wigan Athletic 3-2
Middlesbrough-Chelsea 0-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik