Élet-Stílus

Pocakos rendőr posztol a belvárosban

Posztoló rendőr szobrával gazdagodott Budapest V. kerülete: a Zrínyi utca és az Október 6. utca találkozásánál elhelyezett alkotást Rogán Antal polgármester és Bencze József országos rendőrfőkapitány leplezte le.

Rogán Antal (Fidesz) a több mint félszáz érdeklődő előtt azt mondta: békebeli képet szeretnének felidézni az életnagyságú „pocakos rendőr bácsi” szobrával. Ma egyesekben negatív kép él a rendőrökről a rendszerváltást megelőző diktatúra és a közelmúlt utcai eseményei miatt. A szoboravatással ezt a képet szeretnénk feledtetni – mondta.

Békebeli rendőrszobor - Képgaléria

Békebeli rendőrszobor – Képgaléria

A polgármester a jövőbeni demonstrálókat arra kérte, hogy ne tegyenek kárt a szoborban. Bencze József a rendezvényen örömének adott hangot, mert – mint mondta – a szoborállítás a közbizalom megnyilvánulása. Köz- és önbizalom nélkül a 45 ezer fős testület nem képes dolgozni – hangsúlyozta. Zsigmond Attila, a Budapest Galéria igazgatója közölte: Illyés András szobrász bronzból készült alkotása, az „élményszerűen historizáló” biztos úr 1909 és 1945 közötti ünnepi rendőregyenruhát visel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik