Élet-Stílus

Még egy esélyt kapott a Juve trénere

A hétvégén a Juventus és a Tottenham Hotspur is vereséget szenvedett hazája bajnokságban. A két sokra hivatott, de jelenleg csak bukdácsoló együttes trénerének a helye egyelőre biztosnak tűnik, ugyanakkor nem tudni, hogy a türelem meddig tart.

Továbbra is élvezi a bizalmat Claudio Ranieri, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője, annak ellenére, hogy tanítványai utóbbi öt tétmeccsükön egyszer sem tudtak győzni. A torinói gárda, amely szombaton az SSC Napoli otthonában szenvedett 2-1-es vereséget, szeptember 21. óta nyeretlen: a szűk egy hónap alatt három döntetlent – kettőt a bajnokságban, egyet pedig a BL-ben – és két vereséget könyvelt el.

Jean-Claude Blanc sportigazgató ugyanakkor megvédte a trénert, de azt elismerte, hogy az együttes nehéz időszakot él át. “Ez persze nem mentség, de tény, hogy sok a sérültünk” – fogalmazott Mauro Camoranesire, David Trezeguet-re és a kapus Gianluigi Buffonra célozva. A Juventus hét forduló után csak a középmezőnyben tanyázik a Serie A-ban.

Del Pieróék a BL-ben a Real Madrid ellen javíthatnak (MTI/EPA)

Del Pieróék a BL-ben a Real Madrid ellen javíthatnak (MTI/EPA)

A Tottenhamnél sokkal rosszabb a helyzet, a nagy négyest (Manchester United, Chelsea, Liverpool és Arsenal) megszorítani igyekvő londoniak a nyolcadik forduló után még mindig nyeretlenek, és két pontjukkal a Premier League tabella legutolsó helyén állnak. A sereghajtó spanyol trénere, Juande Ramos körülbelül egy éve érkezett a White Hart Lane-re, de egyelőre nem tudta megismételni a Sevillával elért sikereit.

Már az elmúlt szezonban sem brillírozott a csapata, idén pedig egyenesen csapnivalóan játszanak a londoniak. “Természetesen mindenki szomorú a klubnál, de tovább dolgozunk, hiszen csak együtt tudunk változtatni a jelenlegi helyzetünkön” – nyilatkozta Juande Ramos a Sky Sports internetes honlapjának, majd hozzátette, hogy a vasárnapi, a Stoke City vendégeként elszenvedett vereség után sem gondolt a lemondásra.

“Az első félidőben elégedett voltam a csapat teljesítményével, de sajnos nagyon nehéz tíz emberrel játszani. Miután megkaptuk a második gólt, eldőlt a mérkőzés” – tette hozzá Ramos, aki a Sevillával kétszer is megnyerte az UEFA Kupát.

beckham milánóban telel

Az AC Milannál edz a télen David Beckham, a Los Angeles Galaxy angol futballsztárja. Az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) novemberben fejeződik be, majd a kaliforniaiak karácsony előtt Ausztráliában és Új-Zélandon turnéznak, így a világklasszis középpályás várhatóan januártól látogatja majd a milánói klub tréningjeit.

A La Gazzetta dello Sport értesülése szerint bár Beckhamnek még három éve hátravan a Galaxyvel kötött szerződéséből, lehet, hogy jövőre Olaszországban vagy Spanyolországban folytatja pályafutását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik