Élet-Stílus

Lendületben Villa és a Valencia

A „nagyok" nem hibáztak vasárnap a spanyol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában - nyert az éllovas Valencia, a Barcelona és a Sevilla is.

A listavezető Valencia zsinórban ötödik bajnoki meccsét nyerte meg, hazai pályán négyet számolt az újonc Numanciára.

A négy gólból kettőt David Villa jegyzett, aki ezzel nyolcra növelte szezonbeli találatai számát, és – természetesen – veteti a spanyol góllövőlistát.

A júniusi Európa-bajnokság is tündöklő támadó első gólja meglehetősen érdekes volt: 17 méterre a kaputól nagy erővel fejbe rúgta Morientest, majd a „visszakapott” labdát a bal alsó sarokba gurította. Ezután boldogan ünnepeltette magát, miközben csatártársa a földön feküdt, ápolni is kellett. A hajrában Mata és Vicente is betalált, a 4-0-és végeredményt pedig David Villa állította egy szépségdíjas emeléssel.

David Villa kiváló formában van (MTI/EPA)

David Villa kiváló formában van (MTI/EPA)

A Barcelona idegenben, Bilbaóban gyűjtötte be a pontokat. A meccs egyetlen találatát Eto’o szerezte a 63. percben – ha nem is könnyen, de csak birtokba vette a labdát egy kiugratás után, majd ellentmondást nem tűrően a kapu bal oldalába bombázott.

Kellemes vasárnapjuk volt a sevillai csapatoknak is, miután az FC Sevilla – visszavágva a tavalyi vereségekért – idegenben verte a Almeríát (1-0), míg a Betis a Mallorca ellen (3-0) megszerezte szezonbeli első bajnoki győzelmét.

Az újonc Sporting Gijon már két sikernél tart, miután legyőzte a mezőnyben egyedüliként nyeretlen, a héten edzőt cserélő Osasunát. A 40. perctől tíz emberrel futballozó pamplonaiak a kispadon „jegelték” a gárda magyar légiósát, Vadócz Krisztiánt.

Az Osasuna az utolsó előtti, azaz 19. helyen tanyázik tabellán. Az élen a Valencia áll, megelőzve a Sevillát és a Villarrealt. Hét forduló után a Barcelona a negyedik, míg a Real az ötödik.

Primera División, 7. forduló:
Almería-Sevilla 0-1 (0-0)
Gól: Adriano (52.)

Athletic Bilbao-Barcelona 0-1 (0-0)
Gól: Eto’o (63.)

Valencia-Numancia 4-0 (1-0)
Gól: Villa (5., 89.), Mata (72.), Vicente (83.)

Málaga-Getafe 2-1 ((2-1)
Gól: Baha (31.), Duda (38.), ill. Soldado (9.)

Racing Santander-Deportivo La Coruna 0-0
Kiállítva: Luccin (88., Santander)

Real Betis-Real Mallorca 3-0 (2-0)
Gól: Damia (1.), Pavone (44.), Emana (83.)

Sporting Gijon-Osasuna 2-1 (2-1)
Gól: Carmelo (12.), Bilic (40., 11-esből), ill. Ezquerro (15.)
Kiállítva: Roversio (40., Osasuna)

Valladolid-Recreativo Huelva 1-1 (0-1)
Gól: Victor (90.), illetve Ruben (45.)

Szombaton játszották:
Espanyol-Villarreal 0-0
Atlético Madrid-Real Madrid 1-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik