Élet-Stílus

James Blunt Budapesten

A katonából lett brit zenész, aki szomorkás hangulatú dalaival óriási rajongótáborra tett szert világszerte, október 25-én először lép színpadra magyar közönség előtt a Papp László Budapest Sportarénában.

Eredeti nevén James Hillier Blount a múlt évszázad végén még páncélos felderítőként szolgált Koszovóban. A zenész 2002-ben hagyta el a hadsereg kötelékét, hogy új pályára terelje életét. James Blunt első albumát 2004-ben jelentette meg Back To Bedlam címmel. Ugyan már leszerelését megelőzően is építeni kezdte zenei karrierjét, az igazi hírnevet a You’re Beautiful című számával vívta ki, mely összesen 10 hétig volt listavezető.

Blunt számos olyan dalt írt, amelyet a háborús élmények ihlettek, ilyen többek között a No Bravery című szám is. Debütáló albumáról nyolc dalát több sorozat, film és reklám használta fel, úgymint a Narancsvidék vagy az Undiscovered.

James második nagylemeze már egy változatosabb, gazdagabb hangszerelésben látta meg a napvilágot 2007 októberében All The Lost Souls címmel.

Blunt, aki elsősorban a női rajongók egyik gigasztárja, számos németországi koncert után most Budapesten is előadja bús-borongós dalait.

FN Tudósító

Koncerten járt? Van egy fotója vagy videója? Töltse fel az FN Tudósítóra, hogy az Ön tudósítása is az FN címlapjára kerüljön!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik