Élet-Stílus

Az Inter tönkreverte az AS Romát (videó)

A bajnok Inter játszi könnyedséggel, négy góllal verte az AS Romát az olasz labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának csúcsrangadóján.

Az Inter a harmadik, míg a házigazda AS Roma a 14. helyen várta a vasárnapi olasz csúcsrangadót, amely egyenlő erők küzdelme helyett edzőmeccsre hasonlított, a milánóiak ugyanis lefutballozták ellenfelüket, és jelentős fölényüket négy góllal nyomatékosították. Az elsőre mintegy öt percig kellett várni.

Zlatan Ibrahimovic lépett ki a leshatáron, majd a tizenhatos jobb sarkáról a kifutó Doni felett a kapuba emelt. Az AS Roma megpróbált mielőbb egyenlíteni, becsülettel ment előre, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítania, sőt, az Inter kontrái lényegesen veszélyesebbek voltak a hazaiak támadásainál.

A „farkasok” éppen olyan rosszul kezdték a második félidőt, akár az elsőt – és a 47. percben Ibrahimovic másodszor is betalált. A svéd csatár lefutotta Juant, és 10 méterről a bal alsóba lőtt. Nem sokkal később Dejan Sztankovics is betalált, 16 méterről – a jobb kapufa segítségével – bombázott a hálóba, és ezzel minden eldőlt. Victor Obinna gólja már csak hab volt a tortán.

A címvédő Inter a tavalyi 4-1 után most 4-0-ra nyert az AS Roma ellen a Stadio Olimpicóban, ahol Luciano Spalletti, a fővárosi gárda vezetőedzője továbbra is nyeretlen bajnoki meccsen a milánói kék-feketékkel szemben.

„Okosan, ésszel futballoztunk. A játékosok jól összpontosítottak, továbbá tudták, mi a dolguk, és azt kiválóan végre is hajtották.

– Ráadásul ennek a győzelemnek különleges jelentése, üzenete is van, hiszen egy nagy rangadón győztünk 4-0-ra” – nyilatkozta Jose Mourinho, az Inter portugál edzője, aki azt is elárulta, hogy 2011-ben, miután a jelenlegi csapatánál lejár a szerződése, vissza akar térni Angliába.

Győzelmével az Inter az élre állt, két pont az előnye az Udinesével, a Cataniával és a Napolival szemben, míg a tönkrevert AS Roma továbbra is a tabella 14. helyén áll.

Serie A, 7. forduló:
AS Roma-Inter 0-4 (0-1)
Gól: Ibrahimovic (5., 47.), Sztankovics (54.), Obinna (56.)
AS Roma: Doni – Cicinho, Loria, Juan, Riise – De Rossi, Aquilani – Taddei (Okaka, 75.), Perrotta, Vucsinics – Totti (Ménez, 69.)
Inter: Julio César – Maicon, Córdoba, Chivu, J. Zanetti – Sztankovics (Dacourt, 78.), Cambiasso, Muntari – Obinna, Ibrahimovic (Cruz, 82.), Quaresma (Mancini, 68.)

Korábbi eredmények:
AC Milan-Sampdoria 3-0
Bologna-SS Lazio 3-1
Catania-Palermo 2-0
Chievo-Atalanta 1-1
Genoa-Siena 1-0
Lecce-Udinese 2-2
Torino-Cagliari 0-1
Napoli-Juventus 2-1
Fiorentina-Reggina 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik