Élet-Stílus

A veterán Hopkins legyőzte Pavlikot

Bár nem volt címmeccs, ezzel együtt nagy érdeklődés övezte a profi boksz két klasszisának, a volt világbajnok Bernard Hopkinsnak és az aktív világbajnok Kelly Pavliknak a mérkőzését.

Meglepetésre a 43 (!) éves Hopkins nyert. A 26 esztendős, és a hivatásos ökölvívók táborában egészen a szombati – magyar idő szerint vasárnap hajnali – összecsapásig veretlen Pavlik támadó harcmodora ezúttal nem érvényesült.

Veterán riválisa gyakorlatilag minden menetben, javarészt megelőző egyenesekkel feltartóztatta, okosan keresztbe verte vehemens akcióit.

Még az adok-kapokból is többnyire Hopkins került ki győztesen, így a középsúly és a félnehézsúly közé sorolható “átmeneti” súlycsoportban zajló 12 menetes csatát fölényesen, nagy különbségű pontozással – a bíróknál 8, 10 és 13 ponttal – nyerte.

A középsúly korábbi uralkodója – akinek mérlegén 5 vereség és egy döntetlen is szerepel – diadalával 49. győztes meccsét jegyezte.

Pavlik, aki jelenleg két nagy szervezetnek (WBC, WBO) is a középsúlyú világbajnoka, 34 győzelem után szenvedte el első vereségét. Szakmai szempontból szerencséje, hogy nem címmeccsen kapott ki, ázsiója azonban így is nagyot csökken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik