Élet-Stílus

Puskaporos derbin győzött a Real

Az Atlético Madrid hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a városi rivális Real Madridtól a Primera División 7. fordulójának nyitó mérkőzésén. A vendégek a 95. percben szerezték a győztes gólt.

A címvédő Ruud van Nistelrooy révén már a 35. másodpercben megszerezte a vezetést: a rövid saroknál érkező holland egy baloldalról érkező labdába piszkált bele, Leo Franco is „benne volt” a gólban.

Nem sokkal később a Cannavaro lövését követő kipattanóra csapott le a támadó, ám gólját követően hiába örült, Clos Gómez játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A csapatok azonban innentől kezdve sokkal inkább a keménykedéssel és a durva belépőkkel voltak elfoglalva, mint a játékkal.

A hazaiaktól a Sneijder orrába könyöklő Pereát állította ki a játékvezető (Javier Aguirre cserével reagált – Raúl Garciát a védelemben használható Antonio Lopez váltotta), míg a gólszerző Van Nistelrooynak a Maniche ellen bemutatott sportszerűtlen törlesztésért kellett hamarabb az öltözőbe mennie.

Van Nistelrooy korai gólja megpecsételte az Atlético sorsát (marca.com)

Van Nistelrooy korai gólja megpecsételte az Atlético sorsát (marca.com)

Amikor már úgy tűnt, a Real mindhárom pontot elviszi a Vicente Calderón Stadionból, a csereként a szünetben beálló Simao Sabrosa a 90. percben egy csodálatos szabadrúgással egyenlített.

Távolról sem volt vége: a 95. percben Heitinga szabálytalankodott Drenthével a 16-oson belül, Higuain pedig a sarkot kitaláló Leo Franco vetődése ellenére belőtte a büntetőt, így a Real győzött. Az Atlético kilenc éve nem tud a Real ellen győzni saját pályáján.

Barcelonában gól nélküli döntetlen született, a fordulónak 9. helyezettként nekilóduló Espanyol nem bírt a második helyen tanyázó Villarreallal. A hazaiak álltak közelebb a győzelemhez, de erejükből csak egy lesgólra és egy elhibázott büntetőre futotta. A Villarreal vezeti a bajnokságot.

primera división, 7. forduló

Atlético Madrid-Real Madrid 1-2 (0-1)
Madrid, Vicente Calderon, 54 581 néző. Vezette: Gómez
Gól: Simao Sabrosa (90.) illetve Van Nistelrooy (1.), Higuain (95., 11-esből)
Kiállítva: Perea (30.) ill. Van Nistelrooy (39.)
Atlético: Leo Franco – Ujfalusi (Luis Garcia, 70.), Heitinga, Perea, Pernía (Simao, 45.) – Raul Garcia (Antonio Lopez, 37.), Assuncao, Maniche, Banega – Agüero, Forlán.
Real: Casillas – Ramos, Cannavaro, Pepe, Marcelo – Gago, De La Red (Javi Garcia, 78.), Sneijder (Van der Vaart, 68.) – Higuain, Raul (Drenthe, 84.) – Van Nistelrooy.

Espanyol-Villarreal 0-0

Az élcsoport:
1. Villarreal 17 pont, 2. Real Madrid 16 (20-10), 3. Valencia 16 (13-4, 6 mérkőzés), 4. Sevilla 14 (6), 5. Barcelona 13 (6), …7. Atlético 9 (13-12), …9. Espanyol 9 (6-7)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik