Élet-Stílus

Döntetlen Hamburgban

A listavezető Hamburg ugyan csak döntetlent ért el a vendég Schalke ellen a Bundesliga 8. fordulójában, de így is megőrizte vezető helyét a tabellán.

A két csapat kiegyensúlyozott találkozón osztozott meg a pontokon; a támadások mindkét kapu előtt gyakoriak voltak.

De a kidolgozott helyzeteken túl a tüzérek – az egyik oldalon elsősorban Trochowski, a vendégeknél Altintop és Rafinha – is nagy kedvvel vették célba a kaput, igaz, gól szűk félóráig nem született az akciókból.

Demel (jobbról) és Altintop párbaja (dpa)

Demel (jobbról) és Altintop párbaja (dpa)

A 29. percben viszont a válogatottban is gólt szerző Trochowski talált Neuer hálójába. Engelaar vesztett labdát, a szemfüles Jarolim lecsapott rá, majd visszagurított a középpályásnak, aki 16 méterről a bal alsóba bombázott.

Szünet után szinte azonnal egyenlített a Schalke. Farfan végzett el szabadrúgást a jobboldalról, Atouba lekésett, a pár perce pályán lévő Höwedes pedig akadálytalanul fejelhetett a jobb sarokba.

A folytatásban alábbhagyott a lendület, ám a kispadról érkező Petric így is visszaszerezhette volna a vezetést, a 64. percben azonban Olic beívelését követően a jobb kapufa hárított.

A hajrában még Trochowski távoli lövését tolta fölé Neuer, maradt azonban az 1-1, aminek következtében a hazaiak megőrizték vezető helyüket, a Schalke hatodik.

bundesliga, 8. forduló

Hamburg-Schalke 1-1 (1-0)
Hamburg, Nordbank-Arena, 57 ezer néző. Vezette: Rafati
Gól: Trochowski (29.) illetve Höwedes (48.)
Hamburg: F. Rost – Demel, B. Reinhardt, Mathijsen, Atouba – Jarolim, Benjamin – Trochowski, Pitroipa (Torun, 86.) – Guerrero (Petric, 61.), Olic.
Schalke: Neuer – Rafinha, Bordon, Krsztajics (Höwedes, 46.), Westermann – F. Ernst – Jones, Engelaar – Farfan, Halil Altintop – Kuranyi. (Asamoah, 63.)

Az élcsoport:
1. Hamburg 17 pont, 2. Hoffenheim 16, 3. Leverkusen 15, 4. Hertha 14, 5. Wolfsburg 13 (18-12), 6. Schalke 13 (12-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik