Élet-Stílus

Londoni és manchesteri parádé

A listavezető Chelsea nagyszerű játékkal 5-0-ra nyert a Middlesbrough otthonában a Premier League 8. fordulójának nyitómérkőzésén. A bajnok Manchester United csak eggyel adta alább.

A vendégek már az elején megszállták a hazai térfelet, s szándékuk egyértelmű volt: gyors, rövidpasszos játékkal megzavarták a vendéglátókat, s egyértelműen ellenőrzésük alá vonták a mérkőzést.

A széleken érvényesült Kalou és Malouda gyorsasága, ráadásul a szélsőket a két bekk, Bosingwa és Wayne Bridge is támogatta.

Kalou (balról a második) vállát paskolják a csapattársak (MTI/EPA)

Kalou (balról a második) vállát paskolják a csapattársak (MTI/EPA)

Törvényszerű volt, hogy a nagy föklény előbb-utóbb gólt eredményez: a 14. percben Bridge beemelése után Belletti szolgálta ki Kalout, s a támadó közelről nem hibázott.

Térfélcsere után Malouda ziccere jelezte a veszélyt, az 51. percben pedig megduplázódott a különbség. Az addig is remekül játszó Belletti távolról lőtt a felső sarokba.

Két perccel később eldőlt a meccs – Malouda okosan tette vissza a labdát Kalounak, s bár a csatár nem ért túl szerencsésen bele, a labda irányt változtatott Wheateren, s ezzel becsapta Turnbullt.

Ha a harmadik gól szerencsés volt, a negyedik maga volt a mestermunka. Kalou és Anelka kényszerítője előbb megbolondította a hazai védelmet, majd előbbi visszaemelt Lampardnak, aki a kapuba fejelt. A 67. percben Anelka kemény lövését csak kiütni tudta a Boro kapusa, épp Malouda elé, aki közelről a kapuba emelt.

Lampard remek fejessel növelte négygólosra a különbséget (MTI/EPA)

Lampard remek fejessel növelte négygólosra a különbséget (MTI/EPA)

Az ötgólos vezetés tudatában a londoniak visszavettek a tempóból, ám a hét (!) kezdőjátékosát nélkülöző Chelsea így is növelte előnyét a tabella élén, s természetesen őrzi 2008-as bajnoki veretlenségét.

Nehezen győztek a nagyok

A veretlen Liverpool valamint az Arsenal is hátrányból fordított. A Vörösök otthonában a Wigan Athletic kétszer is vezetett az egyiptomi Zaki góljaival, de a hajrában – nem utolsó sorban Valencia kiállítása miatt – Kuyt második góljával, valamint Riera találatával otthon tartotta a három pontot Rafael Benitez csapata.

A Gera Zoltánnal felálló Fulham gólnélküli döntetlent játszott a Sunderlanddel, a magyar válogatott középpályás a 73. percig volt pályán, míg a vendégeknél Fülöp Márton a cserepadon ült.

Az Aston Villa-Portsmouth találkozón megsérült az egyik asszisztens,
miután fejbe dobták egy tárggyal. A partjelzőt hordágyon vitték le, de
némi ápolás után folytatni tudta munkáját.

A címvédő Manchester United gól nélküli első félidőt követően könnyedén nyert a West Bromwich Albion ellen. Alex Ferguson örömére támadóinak zöme góllal járult a diadalhoz; a pazar formában futballozó Rooney mellett Berbatov, valamint a két portugál szélső, Ronaldo és Nani is gólt jegyzett.

premier league, 8. forduló

Middlesbrough-Chelsea 0-5 (0-1)
Middlesbrough, 29 221 néző. Vezette: Dowd
Gól: Kalou (14., 53.), Belletti (51.), Lampard (63.), Malouda (67.)
Middlesbrough: Turnbull – Grounds (J. Johnson, 54.), Wheater, Riggott, Taylor – Aliadiere, Shawky (Digard, 65.), O’Neil, A. Johnson (Alves, 65.) – Downing, Mido.
Chelsea: Cudicini – Bosingwa, Terry, Alex, Bridge (Ferreira, 65.), Belletti – Lampard (Deco, 73.), Mikel – Kalou, Malouda – Anelka (Sinclair, 78.).

Arsenal-Everton 3-1 (0-1)
Gól: Nasri (48.), Van Persie (70.), Walcott (90.) illetve Osman (9.)

Aston Villa-Portsmouth 0-0
Kiállítva: Davis (Portsmouth, 81.)

Bolton-Blackburn 0-0

Fulham-Sunderland 0-0

Liverpool-Wigan 3-2 (1-2)
Gól: Kuyt (37., 85.), Riera (80.) ill. Zaki (29., 45.)
Kiállítva: Valencia (75., Wigan)

Manchester United-West Bromwich 4-0 (0-0)
Gól: Rooney (56.), C. Ronaldo (69.), Berbatov (71.), Nani (90.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 20 (19-3), 2. Liverpool 20 (13-6), 3. Arsenal 16, 4. Manchester United 14 (12-4, 7 mérkőzés), 5. Aston Villa 14 (12-10), 6. Hull City 14 (10-11, 7), 7. Portsmouth 13

Ajánlott videó

Olvasói sztorik