Élet-Stílus

Gilardino ismét villant

A Fiorentina Alberto Gilardino duplájának is köszönhetően három góllal nyert a Reggina ellen a Serie A hetedik fordulójának nyitómérkőzésén.

A Milantól nyáron szerződtetett válogatott támadó már hat bajnoki gólnál jár.

Ráadásul teljesítményének értékét növeli, hogy a mérkőzés hajrájában a cserepadról beállva nyugtatta meg csapatát.

Jovetic és Kuzmanovic pazar játékának is köszönhetően a firenzeiek ugyanis hiába támadták végig az első félidőt, tucatnyi kihagyott helyzetük ellenére csak büntetőből jutottak vezetéshez. A 38. percben Santanát elkaszálta a kifutó Campagnolo, s – a korábban Felipe Melo ellen elkövetett szabálytalanságot elnéző – Orsato játékvezető kiállította a kapust, egyben büntetőt ítélt, amit Pazzini váltott gólra.

A szünet után egykapuzott a szép lassan pihentetett ászaihoz „nyúló” – Montolivo és Gilardino a két válogatott találkozó miatt kapott pihenőt, Mutu viszont sérülés miatt hiányzott – hazai csapat, ám csak a hajrára érvényesült a nyomasztó, 13 szögletben is megnyilvánuló fölény.

A második gólt a „kispad” hozta össze, hisz Montolivo emelt középre, s a négy perce a pályán tartózkodó Gilardino közelről legyőzte Puggionit.

Hat perccel később tovább nőtt a fór – a baloldalról középre húzódó válogatott támadó duplázott. 18 perc, két gól – Gilardino Firenzében magára talált.

serie a, 7. forduló

Fiorentina-Reggina 3-0 (1-0)
Firenze, Artemio Franchi, 30 ezer néző. Vezette: Orsato
Gól: Pazzini (40., 11-esből), Gilardino (75., 81.)
Kiállítva:
Campagnolo (38.)
Fiorentina: Frey – Comotto, Gamberini, Dainelli, Gobbi – Donadel, Felipe Melo, Kuzmanovic (Montolivo, 59.) – Santana, Pazzini (Gilardino, 71.), Jovetic (Osvaldo, 67.).
Reggina: Campagnolo – Lanzaro, Santos, Cirillo, Costa – Vigiani (Puggioni, 39.), Barreto, Carmona – Brienza, Cozza (Di Gennaro, 84.) – Rakic (Ceravolo, 52.).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik