Élet-Stílus

Élen a Debrecen, kapaszkodik a Haladás

Az újonc Haladás győzött a Budapest Honvéd otthonában a labdarúgó Soproni Liga tizenegyedik fordulójában. A Debrecen Kaposvárról távozott győztesen; sikerült Csank János rajtja.

Csertői Aurél együttese ezzel átvette a vezetést a tabellán.

A délutáni mérkőzés első félideje nem hozott komolyabb izgalmakat, inkább a hazaiak irányítottak, a nézők szórakoztatásáról egy kutya gondoskodott, amely beszaladt a pályára és a biztonsági erőknek csak hosszas kergetőzés után sikerült “kivezetniük”.

A folytatásban is a Honvéd volt kezdeményezőbb, ám a Haladás szerzett vezetést Sipos ritkán láthatóan nagy góljával.

Genito (balra) és Vörös Péter párharca (MTI)

Genito (balra) és Vörös Péter párharca (MTI)

A hajrában a kispestiek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de nem találtak a kapuba, így a szombathelyiek mindhárom pontot elvitték a Bozsik Stadionból.

A Debrecen visszaállt az élre

Kaposvárott az első félidőben többet birtokolta a labdát a Debrecen és a 30. percben a vezetést is megszerezte.

A kaposváriak sok hibával futballoztak és igazán nagy helyzetet sem tudtak kialakítani. A második félidő első 15 percében a hazaiak játszottak fölényben, de a legnagyobb helyzeteket is kihagyták.

A folytatásban kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, újabb gól már nem született. Nem szakadt meg a Kaposvár sorozata: utoljára 1987-ben tudta megverni a Debrecent.

A Kecskemét egy góllal nyert a REAC otthonában. A hazaiak tizenegyesből sem tudtak betalálni a kapuba. Eseménytelen első félidőben a REAC állt közelebb a gólszerzéshez, azonban Torma lövése elkerülte a kaput.

A második játékrészben feljavult a csapatok támadójátéka, a csereként beállt Hegedűs juttatta előnyhöz a Kecskemétet, a REAC-nak büntetőből sem sikerült a kapuba találnia.

A Nyíregyháza Bárányos Zsolt duplájával nyert a Paks otthonában. Az első félidőben a Paks játszott fölényben, a vendégek egyetlen akciójukat góllal fejezték be, de Kriston még a szünet előtt egyenlíteni tudott.

A fordulást követően kezdetben unalmas mezőnyjáték folyt a pályán, a találkozó a hajrában pörgött fel, amikoris a játékvezető két piros lapot is felmutatott. Az már csak hab volt a tortán, hogy az addig gyengén futballozó vendégek az utolsó percben a három pontot érő gólt is belőtték.

Csank győztes bemutatkozása

Győzelemmel mutatkozott be Csank János korábbi szövetségi kapitány a Zalaegerszeg kispadján az FC Fehérvár elleni mérkőzésen. Váratlanul szerzett vezetést a ZTE. A folytatásban több lehetősége volt a hazai csapatnak.

A második 45 percben a vendégcsapat kezdett lendületesen, de a kiállítást követően a ZTE átvette az irányítást. A hajrában a fehérváriak játszottak veszélyesebben, de a vendéglátók a 90. percben tizenegyesből bebiztosították győzelmüket.

A címvédő MTK a hajrában szerzett gólokkal fordított és nyert a sereghajtó Siófok ellen. A házigazdák óriási mezőnyfölényben játszottak, rengeteg helyzetet kialakítottak, de ezek többségét kihagyták.

A vendégek Ndjodo révén a második félidő közepén szereztek vezetést. Az MTK nagy hajrát nyitott, beszorította ellenfelét és végül a 87. percben egyenlített, majd a 91.-ben a győztes gólt is megszerezte.

—-Eredmények, állás, góllövőlista—-

Soproni Liga, 11. forduló

Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)
Bozsik-stadion, 1500 néző. Vezette: Berger
Gól: Sipos (63.)
Sárgalap: Genito (44.)
Honvéd: Rabóczki – Vincze Z., Smiljanic, Benjamin, Debreceni – Stojakovic (Dobos, 60.), Maróti (Abass, 77.), Genito, Diego (Moreira, 65.) – Hercegfalvi, Abraham.
Haladás: Rózsa – Csontos, Guzmic, Balassa, Tóth P. – Vörös, Molnár B., Kovács Zs., Sipos N. (Thiago, 84.) – Oross (Schimmer, 85.), Simon A. (Andorka, 64.).

Gabona Trans-Kaposvár – DVSC-TEVA 0-1 (0-1)
Kaposvár, 3000 néző. Vezette: Vad II I.
Gól: Rudolf (30.)
Sárgalap: Grúz (22.), Bozovic (45.) illetve Kiss Z. (59.), Dombi (82.)
Kaposvár: Kovács Z. – Grúz, Petrók, Zahorecz – Kovácsevics, Obric, Pest K. (Farkas Z., 46.), Gujic, Bogdán (Graszl K., 83.) – Bozovics, Nikolics (Jovánczai, 72.).
DVSC: Poleksic – Bernáth, Komlósi, Takács, Leandro – Demjén (Dombi, 61.), Kiss Z., Varga J., Szakály P. (Czvitkovics, 73.) – Oláh, Rudolf (Sándor T., 80.).

REAC – Kecskeméti TE-ERECO 0-1 (0-0)
Budai II László Stadion, 400 néző. Vezette: Bognár
Gól: Hegedűs Á. (64.)
Sárgalap: Kapcsos (21.), Lisztes (79.) ill. Farkas I. (11.), Alempijevics (30.)
REAC: Esterházy – Sallai (Rása, 46.), Cseri, Kapcsos, Kovács B. – Jeremiás (Dancs, 46.), Pomper (Lisztes, 74.), Erős, Kőhalmi – Torma, Nyerges.
Kecskemét: Mitrovics – Farkas I., Némedi, Gyagya, Schindler – Alempijevics, Szavics (Hegedűs, 58., Balázs J., 88.), Cukisc, Csordás (Francis, 76.) – Yannick, Montvai.

Paksi FC-Nyíregyháza Spartacus 1-2 (1-1)
Paks, 2000 néző. Vezette: Solymosi
Gól: Kriston (35.) ill. Bárányos (23., 91.)
Kiállítva: Éger (89.) ill. Odrobéna (90.)
Sárgalap: Pandur (45.), Tamási (90.) ill. Shevel (46.), Perényi (56.), Zabos (89.),
Paks: Kovács – Kriston, Éger, Pandur, Hanák – Heffler (Márkus, 83.), Böde, Sipeki (Tamási, 67.), Csehi (Báló, 67.) – Kiss T., Tököli.
Nyíregyháza: Lazareanu (Ilyés D., 85.) – Perényi, Mboussi, Goia, Cornaci – Miskolczi, Zabos, Ramos – Bárányos – Apostu (Odrobéna, 86.), Shevel (Dosso, 75.)

ZTE FC-FC Fehérvár 2-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 3162 néző. Vezette: Sulyok
Gól: Balázs (21.), Waltner (90. – 11-esből)
Kiállítva: Vujovics (61.)
Sárgalap: Hajdú (27.), Botis (32.) ill. Horváth G. (27.), Vujovics (42., 61.), Sitku (89.)
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovics, Botis, Szamosi – Tóth Z. (Trnvac, 66.), Máté, Davidov (Petneházi, 61.), Hajdú – Pekic (Balázs, 13.), Waltner.
Fehérvár: Sebők – Andic, Horváth G., Koller, Mohl – Simek (Kulcsár, 71.), Sifter (Nagy D., 74.), Polonkai (Pavlicsics, 46.), Farkas – Vujovics, Sitku

MTK Budapest-BFC Siófok 2-1 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 500 néző. Vezette: Kassai
Gól: Hrepka (87.), Lencse (91.) ill. Ndjodo (64.)
Kiállítva: Sütő (53.)
Sárgalap: Sütő (30., 53.), Tusori (92.)
MTK: Végh – Rodenbücher, Lambulics, Pintér, Melczer – Nagy G. (Lencse, 66.), Szabó Á., Zsidai, Kecskés – Urbán (Gosztonyi, 46.), Hrepka
Siófok: Milinte – Mogyorósi, Hegedűs, Sütő, Bojtor – Koós (Horváth G., 46.), Tusori, Nagy L., Kanta Sz. (Lipcsei, 81.) – Magasföldi (Fülöp, 86.), Ndjodo.

Az élcsoport:
1. DVSC 24 pont, 2. Haladás 23 (20-8), 3. Újpest 23 (21-13, 10 mérkőzés), 4. Vasas 21, 5. Kecskemét 19, 6. Nyíregyháza 18

Góllövőlista
10 gólos: Bajzát (Győr)
9 gólos: Apostu (Nyíregyháza), Tököli (Paks)
7 gólos: Oláh (Debrecen), Zahorecz (Kaposvár)
6 gólos: Kabát (Újpest), Rudolf (Debrecen)
5 gólos: Csordás (Kecskemét), Hercegfalvi (Honvéd), Kenesei (Haladás), Németh N.(Vasas), Nyerges (REAC), Pál A. (MTK), Rajos (Haladás), Tóth M. (DVTK)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik