Élet-Stílus

Az UEFA nem kegyelmez az Atléticónak

Az UEFA cáfolja, hogy felfüggesztette volna az Atlético Madridot sújtó büntetést, amely szerint a gárda saját stadionjától legalább 300 km-re köteles lejátszani soron következő két hazai BL-mérkőzését.

A spanyol média szerda este egybehangzóan arról számolt be, hogy az UEFA így határozott, mert ilyen rövid idő alatt az egyesület nem tud új, megfelelő helyszínt találni.

„Nem igazak a híresztelések. Nem született ilyen tartalmú döntés” – mondta William Gaillard, Michel Platini UEFA-elnök tanácsadója.

A szervezet fegyelmi bizottsága kedden határozott úgy, hogy a klubnak Madridtól legalább 300 kilométerre kell lebonyolítania a két meccset. Jövő héten a Liverpoolt, majd november 26-án a PSV Eindhovent fogadja az együttes.

Az UEFA az Olympique Marseille elleni találkozón történt szurkolói rendbontások miatt büntette meg a spanyolokat. Az október elsejei összecsapáson a rendőrség és a biztonsági szolgálat emberei a kezdés előtt összetűzésbe keveredtek a Marseille híveivel, akik számos széket feltéptek és azzal támadták a rendfenntartókat.

Emellett a hazai szurkolók egy része rasszista rigmusokat skandált, és színes bőrű újságírókat is atrocitás ért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik