Élet-Stílus

Még egy Forma-1-es futam kiesik

A Forma-1 2009-es versenynaptára az eredeti tervekkel ellentétben nemhogy bővülne 2008-hoz képest, hanem kipotyognak belőle a futamok. A Kanadai Nagydíj után a Francia Nagydíj sem szerepelhet jövőre.

A Francia Nagydíj körüli huzavona már két éve folyik, ugyanis az F1 ura, Bernie Ecclestone gyűlöli a verseny helyszínét, a Magny Cours-t. Ecclestone tavaly és idén is bejelentette már, hogy az utolsó versenyt rendezték a pályán, de aztán visszatáncolt.

A Francia Nagydíj így bekerült a 2009-es versenynaptárba, de most úgy tűnik, hogy futam mégsem lesz. A francia motorsportszövetség, az FFSA vezetői ma ugyanis bejelentették, hogy pénzügyi nehézségek, a borítékolható veszteség miatt nem rendezik meg a versenyt.

A szövetség arról is döntött, hogy a jövőben a nem foglalkoznak a Francia Nagydíj szervezésével, csak felügyelő szervként működnek.

Egy időre

Egy időre “elhalványul” a francia zászló (vezess.hu)

Bejelentették azt is, hogy a futam 2010-es szervezésére Magny Cours-on kívül öt helyszín pályázik. Ezek közül Bernie párizsi álmaihoz a Disneyland, vagy a szórakoztató-központhoz közel eső Paris Motorspace nevű projekt illene a legjobban.

Magny Cours kidőlésével, és a Kanadai Nagydíj múlt heti elkaszálásával jövőre az eredetileg tervezett 19 helyett 17-re csökken a futamok száma. Abu Dzabiban mindeközben a szervezők ma leleplezték a jövőre szezonzáróként bemutatkozó új pályát, pontosabban annak makettjét.

Az F1 második arab pályájával a verseny rendezői új mércét szeretnének állítani – a Yas Marina nevű létesítmény az ígéretek szerint a legmodernebb helyszín lesz: mindenütt fedett lelátókkal és a pályán belül elhelyezkedő szállodával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik