Élet-Stílus

Leépítések a Győr környéki autóipari beszállítóknál

A Győr-Moson-Sopron megyében működő autóipari beszállítókat is elérte a gazdasági válság első szele: az autóbiztonsági és utasvédelmi eszközöket gyártó sopronkövesdi Autolivnél 26 munkatárstól váltak meg, és száznál több dolgozónak szűnt meg a munkaviszonya a gumi- és műanyagcsatlakozás-technikai elemeket gyártó Veritas Kft.-nél Dunakilitin - írta a Kisalföld.

A lap közlése szerint a sopronkövesdi gyárban az egyes munkaterületek ellátásánál szerződést bontottak az alvállalkozókkal, s a feladatokat belső munkaerővel látják el. A természetes fluktuáció során megüresedett állásokra pedig nem vesznek fel új embereket, holott erre korábban nem volt példa. A cég 70-nél több autógyárral áll kapcsolatban, és ezek közül jó néhány egy-két hétre leállt, s ez a helyzet értelemszerűen tükröződik az októberi megrendelésekben.

Dunakilitin a német tulajdonú Veritas Kft.-ben több mint ezren dolgoznak. A lap információi szerint száznál több dolgozójától vált meg a cég, köztük bedolgozó bérmunkaerőtől is, s még októberben további elbocsátások várhatóak. A német anyavállalat meghatározó partnere több jelentős nyugati autógyártó, valamint autóipari beszállító cégnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik