Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: szuper irodai székek

Ahhoz képest, hogy irodakukacok lévén mennyi időt vagyunk kénytelenek eltölteni egy helyben ülve, meglepő milyen ülőalkalmatosságokban kínozzuk magunkat.

Néhány olyan darabot szerettünk volna keresni, amely vagy dizájn vagy komfort, vagy ár alapon kimagaslik a mezőnyből.

Itt van mindjárt a mindet dizájnoló, dizájner Pininfarina műve, aki ebben a kategóriában is megalkotta a non plusz ultrát az irodai székek Ferrariját. Az Arseline Xten, vélhetően a legkényelmesebb irodai szék. És valljuk be ennél nincs is fontosabb, bár ha szembesülünk az árával közel 350 ezer forint nem biztos, hogy nem kapunk szívinfarktust. Ennek megfelelően egy ilyen széket elég sokáig kell keresgélni, de Dubai környékén azért találhatunk egy párat.

Csúcsfogyasztó: szuper irodai székek 1

A szék, amúgy fel van szerelve dinamikus emelőrendszerrel, és Technogel feltöltésű párnával, ami a legkényelmesebb üléspozíciót biztosítja. Maga a szék teste is egy olimpikonok által használt extra minőségű úgynevezett Dynatec anyagból készült.

Talán nem ergonómiailag a legjobb termék, de Hadi Teherani nemzetközi nagydíjas dizájner irodai széke is komoly darab. A magas technológiai részletek mellett puritán dizájn. Már akinek tetszik egy ezüst- és aranyfuttatású irodai szék.

Csúcsfogyasztó: szuper irodai székek 1


A Humanscale’s Freedom széken pedig az állíthatóság a minden. Szó szerint minden egyes csigolyánkhoz külön passzíthatjuk a szék támláját. Ettől mondjuk úgy néz ki, mint egy galaktikus fegyver, de mindenképpen tiszteletet kelt az átlagos székekben ülőkkel szemben.

Csúcsfogyasztó: szuper irodai székek 1


Jóllehet nem könnyű a munkahelyen szundikálni, erre is van megoldás. Több kutatás szerint is az a napközbeni, úgynevezett powernapping (feltöltődő szunyóka) igen kedvező hatással van a kollégák teljesítményére, azért vélhetően nem lesznek tele az irodák ilyen pihenőhelyekkel.

Csúcsfogyasztó: szuper irodai székek 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik