Élet-Stílus

Három meccsre eltiltották a Roma védőjét

Az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága három bajnoki mérkőzésre eltiltotta Philippe Mexest, az AS Roma védőjét, aki így nem játszhat az Inter elleni rangadón, akárcsak Christian Panucci. Francesco Totti viszont visszatérhet a vasárnap esti meccsre.

A francia Philippe Mexes a Siena elleni – elvesztett – bajnoki találkozó második félidejében kapott sárgát egy taktikai szabálytalanságért, majd olyan hevesen reklamált a játékvezetőnél, hogy a másodikat is megkapta. Mexes büntetése szokatlanul súlyos, mert a játékvezetői beszámoló szerint inzultálta, miközben a piros lapot felmutatta neki.

A legutóbbi szezonban második, ám ősszel gyengélkedő rómaiak vasárnap a címvédő Internazionalét fogadják, méghozzá kifejezetten rossz előjelekkel, ugyanis a védelemből a Siena ellen szintén kiállított Christian Panucci is hiányozni fog. A rutinos hátvédnek csak egy mérkőzést kell kihagynia.

A társaknak kellett visszafogniuk Mexest (MTI/EPA)

A társaknak kellett visszafogniuk Mexest (MTI/EPA)

Visszatérhet viszont a csapatkapitány Francesco Totti, aki még tavasszal szenvedett súlyos térdsérülést. A falkavezér térdét azonnal megműtötték, de egészen mostanáig fájdalmai voltak. „Egy félidőt biztosan játszani fog, de remélem többet is bírni fog a térde” – nyilatkozta kedden Luciano Spalletti, az AS Roma trénere.

A fővárosiak négy éve képtelenek voltak legyőzni hazai pályán a milánói riválist, és az előjelek most sem túl kedvezőek, hiszen az Inter védelmébe rövidebb-hosszabb kihagyás után visszatérhet Marco Materazzi, Walter Samuel, Cristian Chivu és Ivan Cordoba. Nelson Rivas viszont biztosan nem játszhat, miután a napokban megműtötték a térdét, és várhatóan hosszú hónapokig nem állhat Jose Mourinho rendelkezésére.

egyetlen foga sem maradt a kapusnak

Az összes fogát elvesztette, és kis híján megfulladt egy kapus a német labdarúgó ötödosztályban. Jürgen Hoffelner, a hesseni tartományi ligában szereplő FC Viktoria 09 Urberach hálóőre az FC Eschbornnal vívott bajnoki mérkőzésen ütközött az ellenfél egyik játékosának lábával. A 35 éves portás majdnem életét vesztette a pályán, de a csapatorvos kiszedte a torkából a lenyelt nyelvét. A frankfurti klinikán megállapították, hogy összesen hét helyen törött el az alsó és felső állkapcsa, egyetlen foga sem maradt, és több műtét vár rá. Egyelőre az orvosok mesterséges kómában tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik