Élet-Stílus

BL: nem játszhat otthon az Atlético

Az UEFA fegyelmi bizottsága a Marseille elleni találkozón történt szurkolói rendbontások miatt stadionbezárással, valamint 150 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta az Atlético Madridot.

„Az ominózus találkozón több komoly probléma is volt. Először is a szurkolók majomhangokat utánoztak, és ezzel megsértették az ellenfél színes bőrű játékosait. Továbbá néhányan betörtek a sajtóterületre, és inzultálták a színes bőrű újságírókat” – mondta William Gaillard, az európai szövetség szóvivője. Szintén problémásnak nevezte, hogy a jeggyel rendelkező fogyatékos nézőknek a madridi stadionban nem biztosítottak olyan helyet, ahonnan megfelelően láthatták volna a pályán történteket.

Vicente Calderón Stadionban egy ideig nem lesz BL-meccs

Vicente Calderón Stadionban egy ideig nem lesz BL-meccs

Mindezek miatt a spanyol csapatnak a Liverpool (október 22.) és PSV Eindhoven elleni (november 26.) BL-meccsét semleges pályán, Madridtól legalább 300 kilométerre kell lejátszania. Az ítélet akár még súlyosabb is lehet, ha ugyanis a következő öt évben megint rendzavarás részesévé válik a klub, akkor egy további, harmadik hazai találkozót is az otthonától távol lesz majd kénytelen lejátszani. A madridi klubnak péntek délig van lehetősége fellebbezni a fegyelmi bizottság döntése ellen.

Egyébként nem csak a Vicente Calderón Stadionra kerül lakat, további hír, hogy az Atlético Madrid vezetőedzőjét is megbüntette az UEFA.

Javier Aguirre „helytelen viselkedés miatt” a Liverpool elleni hazai és idegenbeli BL-találkozón nem ülhet le a kispadra, nem mehet be az öltözőbe, és nem érintkezhet a játékosaival sem.
A lelátón lesz majd kénytelen végignézni a meccseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik