Élet-Stílus

Tóth parádésan teljesített az Eb-n

A magyar küldöttség egy-egy arany-, ezüst- és bronzéremmel zárta a vasárnap véget ért szentpétervári asztalitenisz Európa-bajnokságot, a játékosok szereplésével mind a férfi, mind a női válogatott kapitánya elégedett lehet.

Bár az erősebb nem képviselőinél nem kerültek dobogóközelbe Harczi Zsolt tanítványai, azzal, hogy csapatban 11. lett a gárda, elérte célját, a legmagasabb osztályban maradást, és egyesben, valamint párosban is arattak szép győzelmeket Pázsy Ferencék.

A nőknél ugyan címvédőként indult a magyar csapat, de ezúttal nem lehetett reális esélye a végső sikerre, hiszen a tavaly óta megerősödött, két kínai és egy orosz honosított játékossal felálló Hollandia legyőzése minden válogatott számára megoldhatatlan feladatot jelentett. Ennek tudatában maximálisan teljesítettek Tóth Krisztináék, hiszen beverekedték magukat a döntőbe – ráadásul úgy, hogy az odavezető út során még mérkőzést sem vesztettek -, ahol aztán a papírformának megfelelően kikaptak, így a tavalyi, belgrádi diadal után most ezüstérmesként zártak.

Párosban éppen fordított volt a helyzet, mert míg 2007-ben “csak” a második hely jutott a Tóth, Póta Georgina duónak, addig most – első kiemeltként – sikerült megnyernie a tornát, s a siker értékét csak növeli, hogy Tóth kisebb sérüléssel állt ki a vasárnapi fináléra.

Tóth (j) három éremmel térhet haza (MTI)

Tóth (j) három éremmel térhet haza (MTI)

A 34 éves Tóth parádés teljesítményt nyújtva három éremmel távozhatott az oroszországi nagyvárosból, miután hat év szünet után egyesben is bejutott a legjobb négy közé és végül egy bronzzal gyarapította éremgyűjteményét.

“Tökékeletesen elégedett vagyok a lányok szereplésével, hiszen előzetesen a csapatérem mellett az egyéni számokban még egy dobogós helyet reméltem, aztán kettő lett belőle.” – mondta az MTI érdeklődésére Téglás Péter szövetségi kapitány. “A csapatmeccsek ugyan nem voltak annyira könnyűek, ahogy az eredményekből kitűnik, de fejben nagyon ott voltak a játékosok és ez meghozta a gyümölcsét. Az egyéni számokkal kapcsolatban is minden remekül sikerült, hiányérzetet csak az ad, hogy Lovas Petra buta sérülése után nem indulhatott egyesben és párosban, ezzel pedig nagy esélyt szalasztott el, mivel az ő ágáról, águkról visszalépett az első helyen kiemelt holland versenyző. Hogy lesz-e következménye annak, amit csinált, még nem tudom.”

Lovas a hollandok elleni vesztes csapatdöntő után dühében beleütött a falba, s bár a helyi kórházban elvégzett vizsgálat nem mutatott ki törést, erősen zúzódott a kézfeje, így vissza kellett lépnie a további küzdelmektől. Hogy mennyit kell kihagynia, még nem dőlt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik