Élet-Stílus

Perel a Zavadszky-család

Bírósághoz fordult Zavadszky Gábor családja, miután nem tudott megegyezni a több mint két és fél éve elhunyt válogatott labdarúgó utolsó klubjával, a ciprusi AEL Limasszollal a kártérítés mértékéről.

“Májusban ajánlottunk peren kívüli egyezséget a ciprusiaknak, amire szeptember 4-én kaptuk meg az elutasító választ” – mondta az MTI-nek Pozsonyi Tibor ügyvéd, a futballista özvegyének jogi képviselője. “Nem maradt más választásunk, a magyar bírósághoz benyújtottuk a keresetlevelünket.”

A család azt követően nyújtott be kártérítési igényt a limasszoli klubnak, hogy a ciprusi bíróság tavaly decemberben pontosan rögzítette a halál okát, amelyből – annak ellenére, hogy az ítélet nem nevez meg felelőst – nyilvánvaló, hogy az AEL Limasszol orvosait terheli a felelősség.

Januári megemlékezés a játékos szobránál (MTI)

Januári megemlékezés a játékos szobránál (MTI)

Zavadszky Gábor életének 32. évében, 2006. január 6-án hunyt el. Január 4-én, csapata mérkőzésén szenvedett combizomsérülést, majd kórházba szállították, ahonnan a kivizsgálás után hazaengedték. A négyszeres válogatott labdarúgó két nappal később otthonában halt meg. Haláláig – ügyvédje tájékoztatása szerint – összesen háromszor járt orvosnál, mert egyre rosszabbul érezte magát.

Zavadszky Magyarországon a Ferencváros, az MTK és a Dunaferr csapatával is bajnoki címet nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik