Élet-Stílus

Közeledik a Klicsko-Valujev szupercsata?

Teljesült a Klicsko-testvérek álma: mindketten, egyszerre mondhatják magukat világbajnoknak. A két ukrán nehézsúlyú óriás következő célja, hogy az összes jelentős világbajnoki övet egyszerre birtokolják.

Szombat este Berlinben a négy éves kihagyás után visszatérő Vitalij Klicsko meggyőző teljesítménnyel laposra verte a WBC világbajnokát, a nigériai Samuel Petert. A 37 éves, klasszis testvére, Vlagyimir a WBO és az IBF övét birtokolja. Az ukrán testvérpár történelmet írt, hiszen ők az első testvérpár a profi ökölvívás történetében, akik egyszerre értek fel a csúcsra.

A Klicsko-testvérek vitrinjéből már csak a WBA öve hiányzik, amit jelenleg az orosz Nyikolaj Valujev birtokol. A Keleti Szörnyetegnek becézett orosz óriás legközelebb decemberben védi meg a címét, egyelőre nem tudni, hogy kivel bokszol. Eleinte úgy tűnt, hogy az ausztrál Kali Meehan ellen szállhat ringbe, de az elmúlt napokban felmerült annak a lehetősége, hogy a súlykategória utolsó korszakos egyéniségével, a 46 esztendős Evander Holyfielddel csap össze.

Vlagyimir elsőként gratulált testvérének (MTI/EPA)

Vlagyimir elsőként gratulált testvérének (MTI/EPA)

„Óriási siker lenne, ha mind a négy világbajnoki öv a Klicsko-családhoz kerülne” – nyilatkozta a szombati csata után Vitalij, akinek először 90 napon meg kell védenie a WBC-övét a kötelező kihívó, Juan Carlo Gomez ellen. Az újdonsült világbajnok szombati formáját elnézve nem okozhat problémát a kubai legyőzése. Ha Valujev is hozza a decemberi meccsét, akkor létrejöhet a címegyesítő összecsapás jövő tavasszal.

Valujev már korábban kijelentette, hogy nem bújna el Vitalij elől. „Nehéz, de nagyon érdekes, és közönségcsalogató csata lenne” – mondta a Keleti Szörnyeteg. A sajtóban időről-időre felmerül a Klicsko-Klicsko álommeccs gondolata, amelyet azonban borítékolhatóan soha nem fognak megrendezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik