Élet-Stílus

Brazília kiköszörülte a csorbát

A brazil labdarúgó-válogatott kiütéses győzelemmel vágott vissza Venezuelának a nyári barátságos meccsen elszenvedett vereségéért. Az ötszörös világbajnok vb-selejtezőn 4-0-ra verte ellenlábasát, s jelenleg a második helyen áll a tabellán.

Venezuela válogatottja barátságos találkozón 2-0-ra verte júniusban a brazilokat – és ezzel 17-1-re módosította az egymás elleni mérleget -, a vasárnapi vb-selejtezőn azonban esélye sem volt az ötszörös világbajnokkal szemben. Az idegenben fellépő selecao szűk húsz perc alatt padlóra küldte az ellenfelet.

A gólgyártást a válogatottba hosszú idő után visszatérő Kaká kezdte a hatodik percben: egy kontratámadás során 8 méterről, jobbról küldte a labdát a bal felső sarokba. Szép gól volt – de akkor mit mondjuk a következőre? Négy perccel a vezetés megszerzése után Robinho indult meg a bal oldalon, beindult középre, majd 28 méterről – kisegítve a San Cristóbal-i stadion személyzetét – kipókhálózta a kapu jobb felső sarkát.

Kaká és társai simán nyertek (MTI/EPA)

Kaká és társai simán nyertek (MTI/EPA)

A nagy kedvvel játszó, kiválóan kontrázó brazilok hamarosan újra betaláltak. A 19. percben Kaká ívelt keresztbe jobbról, Elano középre lőtt labdájára pedig Adriano érkezett, s közelről a bal alsó sarokba gurított.

A szünet után, az 52. percben kozmetikázhatott volna az eredményen a hazai csapat, de kihagyta legnagyobb helyzetét. Pontosabban Julio Cesar védte a védelmen már túljutó Giancarlo Maldonado próbálkozását.

Átellenben viszont újra megzörrent a háló: a 67. percben Kléber ajándékozta meg Robinhót egy pazar indítással, a Manchester City sztárja átvette a labdát, majd a jobb alsóba sarokba lőtt.

Az újabb forduló után az élen továbbra is Paraguay áll, Brazília a második, Argentína rosszabb gólkülönbsége miatt a harmadik helyre szorul. Dél-Amerikából négy csapat vehet részt automatikusan a világbajnokságon. Az ötödik helyezett a CONCACAF-zóna negyedikjével csap össze a vb-részvételért.

Vb-selejtező, Dél-Amerika, 9. forduló:
Venezuela-Brazília 0-4 (0-3)
Gól: Kaká (6.), Robinho (10., 67.), Adriano (19.)

Ecuador-Chile 1-0 (0-0)
Gól: Benítez (71.)

Szombaton játszották:
Bolívia-Peru 3-0
Argentína-Uruguay 2-1
Kolumbia-Paraguay 0-1

Az állás:
1. Paraguay 20 pont
2. Brazília 16 (15-4)
3. Argentína 16 (13-6)
4. Chile 13
5. Uruguay 12 (17-8)
6. Ecuador 12 (11-14)
7. Kolumbia 10
8. Bolívia 8
9. Venezuela 7 (9-17)
10. Peru 7 (5-19)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik