Élet-Stílus

Agydaganata van a korábbi klasszis golfozónak

Agydaganata van Severiano Ballesteros korábbi kiváló golfjátékosnak, aki szomorúan úgy nyilatkozott: most élete legkeményebb harca előtt áll.

Az 51 éves spanyol sportember hétfőn elvesztette eszméletét, ezért kórházba szállították kivizsgálásra, ennek során diagnosztizálták a daganatot. Az orvosok a szövettani minta elemzése alapján határozzák meg kezelése pontos menetét.

„Egész karrierem során számos kihívással kellett szembenéznem, de most életem legkeményebb harca előtt állok, ehhez pedig minden erőmre szükségem lesz majd” – idézte a távirati iroda Severiano Ballesteros szavait.

Az egykori világelső Ballesteros a hetvenes évek közepétől csaknem húsz éven át a sportág egyik kiemelkedő alakja volt. 1976-ban, 19 évesen robbant be az élvonalba, miután második lett a The Open Championship elnevezésű versenyen.

Ezt a viadalt később háromszor nyerte meg, és The Mastersen is kétszer diadalmaskodott, így öt major-torna-győzelemmel zárta a pályafutását. A Ryder-kupában szintén sikeres volt, játékosként és kapitányként öt sikerhez segítette hozzá az európai csapatot. A kilencvenes években hátsérüléssel küzdött, és ez kihatott a teljesítményére is, ugyanakkor egészen 2007-ig kitartott, közben golfpályák tervezésével foglalkozott.

Élete legkeményebb harca előtt áll (Wikipedia)

Élete legkeményebb harca előtt áll (Wikipedia)

Öt magyar mehet a vb-re

Rekordszámú nevezővel rendezték meg hétvégén az amatőr golfozók világbajnokságának magyarországi kvalifikációs versenyét Gödön. A viadal szervezőinek tájékoztatása szerint most először nyílt lehetőség arra, hogy egy magyar csapat kvalifikálja magát az amatőr vb-re, melyen az öt kategória hétvégi győztese szerzett indulási jogot. Így Najati Amin, Kocsis Réka, Pólus Szvetlana, Reményi Tibor és Bohács Zsolt képviselheti a magyar színeket a november 23. és 29. között sorra kerülő vb-n, Floridában – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik