Élet-Stílus

Tóth bronzérmet szerzett az Eb-n

Tóth Krisztina bronzérmet szerzett egyesben a szentpétervári asztalitenisz Európa-bajnokságon, miután a vasárnap délelőtti elődöntőben kikapott az osztrák színekben szereplő Liu Jiától.

A viadal honlapja szerint a 34 éves magyar klasszis – aki csapatban második lett, párosban pedig finalista, azaz minden számában dobogóra állhatott, illetve még állhat Oroszországban – 4:2-re szenvedett vereséget a pekingi születésű, 26 esztendős riválistól, akit a csapatküzdelmek során legyőzött. A piros-fehér-zöld küldöttségtől származó információ szerint Tóth sérüléssel küzdött, szombaton meghúzódott a lába, s ez a gondos kezelések ellenére sem jött teljesen rendbe.

Az első szett még Tóthé volt, a folytatásban azonban nem bírt az agresszívan játszó, hozzá hasonlóan balkezes ellenféllel, így Liu Jia nemcsak fordított, de 3:1-re el is húzott. Az ötödik játszmában a magyar szépített, ám ezzel el is lőtte minden puskaporát, mert a hatodik felvonásban már végig az ellenfél irányított, aki gyorsan négy meccslabdához jutott, s már az elsőt kihasználva továbblépett a fináléba. Ott a negyeddöntőben Póta Georginát búcsúztató litván Ruta Paskauskienével küzdhet majd meg.

Második érmét szerezte Szentpéterváron (MTI/EPA)

Második érmét szerezte Szentpéterváron (MTI/EPA)

Legutóbb 2002-ben, a zágrábi Eb-n jutott be magyar versenyző ebben a számban a legjobb négy közé: Tóth akkor második lett, míg Bátorfi Csilla nyakába a bronzérmet akasztották.

Szentpétervár, Európa-bajnokság
Női egyes, elődöntő:
Liu Jia (osztrák)-Tóth Krisztina 4:2 (-8, 6, 8, 4, -7, 6)
Ruta Paskauskiene (litván) – Wenling Tan-Monfardini (olasz) 4:2 (8, -3, 11, -11, 9, 2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik