Élet-Stílus

Löw kirúgta Kurányit

A német szövetségi kapitány a jövőben nem hívja meg a nemzeti együttesbe Kevin Kuranyit, a Schalke 04 támadóját. A több mint 50-szeres válogatott futballista azzal haragította magára a szakembert, hogy az oroszok elleni meccs szünetében meglépett.

A német válogatott szombat este Dortmundban fogadta az orosz együttest, és az első félidőben mutatott játékával megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. A győzelmet beárnyékolta, hogy a Nationalelf egyik támadója összekapott a Joachim Löwvel.

A szövetségi kapitány nem sokkal a meccs előtt hirdette ki a 18-as keretet, Jermaine Jones és Kevin Kuranyi hiába csinálta végig a felkészülést, a kispadra sem ülhetett le. A Schalke támadója érthető okokból nem örült a döntésnek, és a véleményét meg is mondta Löwnek. Ezzel még nem is lett volna baj, de Kuranyi – miután a lelátóról végignézte az első félidőt – eltűnt a szünetben anélkül, hogy bárkinek szólt volna.

Kuranyi (jobb szélen) nem viselte a mellőzést (MTI/EPA)

Kuranyi (jobb szélen) nem viselte a mellőzést (MTI/EPA)

“Megértem a csalódottságát, ám a reakciója elfogadhatatlan és érthetetlen. A jövőben nem fogom többet behívni a válogatottba – fakadt ki Löw, hírét véve Kuranyi önkényes eltávozásának. – A csapatban 20 játékos van, és nekünk, szakvezetőknek olykor kemény döntéseket kell hoznunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik