Élet-Stílus

Befejeződött a kosárbírók sztrájkja

Pénteken megállapodtak egymással az élvonalbeli női kosárlabdacsapatok és a játékvezetők, így véget ért a bírók sztrájkja, újra szájukba veszik a sípot.

A távirati irodához eljuttatott közlemény szerint a női klubok képviseletében Fritz Csaba, a játékvezetők nevében Valovics István írta alá a megállapodást, amely véget vet a sztrájknak.

A bírók azért nem „vették fel a munkát” a szezon kezdetén, mert eddig nem jutottak egyezségre az egyesületekkel az alábbi négy témakörben: játékvezetők biztonsága, játékvezetők jogállása és képviselete, az oktatás-ellenőrzés-képzés szakmai egységének visszaállítása, díjak és költségtérítések.

A felek hosszú egyeztetések után, kompromisszumokat kötve a következő öt bajnoki évadra rögzítették a női élvonalbeli meccsekre a játékvezetői működés feltételeit – azaz hosszútávú megoldás született.

A bajnokság első három fordulójában alkalmi játékvezetők, bírói vizsgával rendelkező, de az első osztályú keretben nem szereplő másodedzők, korábbi játékosok, a szövetség főtitkára vagy a bonyhádi jegyző fújták a sípot a bajnokikon – általában jól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik