Élet-Stílus

Aranylabdát Messinek!

Noha Cristiano Ronaldót tartják idén az Aranylabda legnagyobb várományosának, egy sor híresség, továbbá több neves labdarúgó, Kaká, Ronaldinho és Javier Saviola is a barcelonai Lionel Messi megkoronázását szorgalmazza.

„Én Messit választanám, mert kiválóan teljesít, s manapság senki sem futballozik úgy, ahogy ő. Nehéz leszerelni vagy megállítani, kiválóan cselez, nagyszerűen lát a pályán és lövöldözi a gólokat. Komplett játékos, mindent tud a futballból, s egyszer a sportág történetének legnagyobbja lesz” – nyilatkozta az argentin Javier Saviola, aki megjegyezte, realos csapattársa, az Európa-bajnok Iker Casillas is megérdemelné a díjat.

A Messi mellett érvelő Saviolát lehet elfogultsággal vádolni, a brazil Kakát és Ronaldinhót már kevésbé. Mindketten Messinek adnák az Aranylabdát – igaz, utóbbi elviccelte a dolgot.

„Cristiano Ronaldo is rászolgált az elismerésre, de én Messinek adnám át az Aranylabdát. Csodálom a képességeit, azt ahogy uralja a játékot, olyan labdarúgó, akit szívesen látnál a csapatodban” – nyilatkozta a tavalyi győztes Kaká.

„Javaslom, idén osszák meg a díjat. Legyen egyik Messié, másik Kakáé, így boldogok lesznek a barátaim” – poénkodott az AC Milan másik brazilja, a 2005-ben díjazott Ronaldinho.

Néhány híresség azonban nagyon komolya Messi mellé állt. A goal.com internetes szaklap összeállításában Jordi Hereu, a katalán főváros polgármestere, Joan Grácia színész, Jorge Lorenzo motorversenyző, Cesc Fàbregas, az Arsenal játékosa, Manel Fuentes újságíró és Ronald Koeman labdarúgóedző is Messit „favorizálja”. Utóbbi megjegyezte: „Messi hasonló jegyekkel rendelkezik, mint Maradona – csak gyorsabb.”

Lionel Messi a díjátadó után is ünnepelhet? (MTI/EPA)

Lionel Messi a díjátadó után is ünnepelhet? (MTI/EPA)

Messi az idén olimpiai bajnoki címet nyert az argentinokkal, míg nagy riválisa, Cristiano Ronaldo angol bajnok, valamint Bajnokok Ligája-győztes lett a MU-val, továbbá 42 góllal az európai aranycipőt is megszerezte.

Egyébként nem csak Lionel Messinek népes a rajongótábora, Iker Casillasnak is van támogatója bőven – Miguel Angel Moratinos spanyol külügyminiszter is a kapus mellett áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik