Élet-Stílus

Úton az új Lada

220 millió eurós beruházás után a Dacia Logan padlólemezét felhasználva új modellel bővül pár éven belül a Lada kínálata. A Renault 700 millió euróért megvásárolta az AutoVAZ orosz gyáróriás negyedét. Azóta sem ültek a babérjaikon a két vállalat vezetői, most úgy tűnik, kezd kifizetődni a Renault befektetése.

Az oroszok 100 millió eurót fizetnek azért, hogy használhassák a Dacia Logan padlólemezét egy új Lada-modell megépítéséhez. Egyelőre nem tudni, hogy a karosszériaformák mennyire emlékeztetnek majd a román gyárban készültekére, de műszakilag lesz hasonlóság. A Lada ugyanis további 120 millió euróért megvásárolja két Renault-motor gyártási jogait.

Úton az új Lada 1

Otthon még mindig kiemelkedően fogy az AutoVAZ márkájából, hiszen az első nyolc hónapban 428 ezer autót adtak el, de Európában jelentősen visszaesett a Lada-modellek értékesítése. A Renault-val kötött megegyezést az orosz autógyár arra akarja használni, hogy Nyugat-Európában is versenyképes legyen. Az első Renault-motoros Lada várhatóan 2011-ben kerülhet piacra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik