Élet-Stílus

Magyarország beugróként Eb-t rendezhet

Kilencvenöt százalék az esély, hogy Macedónia marad a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság rendezője. Ha mégsem, úgy Magyarország és Dánia jöhet számításba beugróként.

A balkáni állam nem rendelkezik tévéközvetítési és pénzügyi garanciákkal a kontinenstorna megrendezéséhez – jelentette ki Sinka László, a magyar szövetség főtitkára az MKSZ sajtótájékoztatóján.

“Szerény az esély, hogy elvegyék Macedóniától a tornát, az pedig kizárt, hogy az Eb elmaradjon. A korábbi évek tapasztalatai alapján Magyarország és Dánia szükség esetén beugróként jöhet számításba. Őszintén szurkolok a macedónoknak, hogy rendezzék meg a viadalt, mégpedig tisztességesen” – mondta Sinka László.

Hozzátette: a sportági kontinentális viadalok most már olyan komoly rendezvények, hogy normális esetben másfél-két év kell az előkészületekhez. Magyarország ezzel együtt alkalmas lenne most is a rendezésre, hiszen a szövetség és a klubok rendelkeznek a szükséges háttérrel, ráadásul minőségi csarnokból sincs hiány.

“Nemrég lemondott a macedón szövetség elnöke, mert látta, hogy az előkészítő munka nem megfelelő. Az EHF vezérkara most a macedón miniszterelnökkel kíván tárgyalni a szükséges kormánygarancia ügyében” – fogalmazott a főtitkár.

Kedd délután Szkopjében tárgyaltak a kialakult helyzetről a macedón kormány, a helyi és az európai kézilabda-szövetség képviselői, s a találkozó végén aláírtak egy megállapodást, amely tulajdonképpen kormánygaranciát ad az esemény lebonyolítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik