Élet-Stílus

Magyar ezüstérem az asztalitenisz-Eb-n

A Lovas Petra, Póta Georgina, Tóth Krisztina, Li Bin összeállítású magyar női asztalitenisz-válogatott ezüstérmet szerzett a szentpétervári Eb-n, miután a fináléban 3-0-ra kikapott honosított játékosokkal felálló hollandoktól.

A címvédő magyar női csapat hibátlan teljesítménnyel, valamennyi meccsét 3-0-ra nyerve, Fehéroroszországot, Franciaországot, Spanyolországot, Ausztriát és Horvátországot verve jutott be a szentpétervári Európa-bajnokság döntőjébe.

A hollandok ellen ugyanakkor nehéz feladat várt Téglási Péter tanítványaira, a rivális soraiban ugyanis egyetlen egy született holland sem szerepelt – a mieink két kínaival és egy honosított orosszal vették fel a küzdelmet. Sajnos nem sikerült a bravúr.

Nem sikerült a bravúr (MTI/EPA)

Nem sikerült a bravúr (MTI/EPA)

Póta Georgina kezdett Li Jiao ellen. A magyar lány ugyan megnyerte az első szettet, a folytatásban azonban a kínai dominált, és 3:1-gyel Hollandiát jutatta előnyhöz.

A csapat vezéregyénisége, Tóth Krisztina nem kezdett rosszul, de ellenfele, Li Jie később elhúzott, s 11-7-tel előnyhöz jutott, majd a második partit némi szerencsével, Tóth hibáinak köszönhetően húzta be. A harmadik szettben mind a ketten sokat hibáztak, a kínai-holland többet, így Tóth szépített, ám ezután Li Jie 11-7-es játszmával befejezte a mérkőzést.

Az utolsóként asztalhoz lépő magyar, Lovas Petra Elena Timina ellen fogott ütőt.

Az orosz születésű játékos – akárcsak társai – csak egy szettet engedett ki a kezéből, így 3-0-ra a hollandok nyerték a döntőt. A mieinknek tehát nem sikerült megvédeniük a tavaly Belgrádban megszerzett címüket.

nyilatkozat

Téglás Péter, szövetségi kapitány
“A döntőben egyik lánynak sem volt igazán esélye mérkőzést nyerni, de összességében így is nagyon szép eredményt értek el. Ez volt a maximum, amit ki lehetett hozni ebből a versenyből. A hollandokat a korábbi szakaszban mindenképpen el akartuk kerülni, mert mindenki azt mondta, hogy ők a legerősebbek. Ezért volt fontos az első hely megszerzése a csoportban. Végig jól játszottak, jól versenyeztek a lányok.”

Szerdától az egyéni, illetve a páros versenyekre kerül sor a kontinensviadalon, az első napon minden magyar asztalhoz lép.

Eb, női csapat, döntő:
Hollandia-Magyarország 3-0
Li Jiao-Póta Georgina 3:1 (-9, 9, 6, 6)
Li Jie-Tóth Krisztina 3:1 (7, 9, -8, 7)
Elena Timina-Lovas Petra 3:1 (9, 9, -9, 9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik