Élet-Stílus

Owen nélkül az angolok

Michael Owen, a Newcastle United támadója némi meglepetésre kimaradt az angol labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőkre készülő keretéből.

Fabio Capello szövetségi kapitány nem küldött meghívót Michael Owennek, mivel nincs meggyőződve arról, hogy a Newcastle játékosa tökéletesen rendbe jött sérülése és betegsége után.

Az aranylabdás támadó a szeptemberi, Andorra és Horvátország elleni győztes világbajnoki selejtezőket kihagyta a fent említett okok miatt, ámbátor azóta klubcsapata mind a hat mérkőzésén pályára lépett, és már öt gólnál jár a szezonban. Owen – aki eddig 89 meccsen 40-szer volt eredményes a válogatottban – legutóbb márciusban öltötte magára a címeres mezt.

Hiába van jó formában - nem kell Capellónak (BBC)

Hiába van jó formában – nem kell Capellónak (BBC)

„Jó formában van? Lehet, hogy lövi a gólokat, ugyanakkor ez nem elég ahhoz, bekerüljön a válogatottba. Előfordul, hogy egy játékos 89 percen át nem csinál semmit, aztán szerez egy gólt. De ez nem elég. A gólok fontosak, de egy csapat összeállításánál más szempontok is érvényesülnek” – mondta Fabio Capello Owen kapcsán.

A 23 fős keretből egyébként szintén hiányzik Joe Cole, a Chelsea sérüléssel bajlódó középpályása, ott lesz viszont a legutóbb kimaradt Peter Crouch és Shaun-Wright Phillips.

Anglia – amely vezeti a csoportját – szombaton Kazahsztánt fogadja, majd jövő szerdán Fehéroroszországban szerepel.

Angol keret
Kapusok: David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham United), Scott Carson (West Bromwich Albion). Védők: Wayne Bridge (Chelsea), Wes Brown (Manchester United), Ashley Cole (Chelsea), Rio Ferdinand (Manchester United), Glen Johnson (Portsmouth), John Terry (Chelsea), Joleon Lescott (Everton), Matthew Upson (West Ham United). Középpályások: Gareth Barry (Aston Villa), Steven Gerrard (Liverpool), Jermaine Jenas (Tottenham), Shaun Wright-Phillips (Manchester City), Frank Lampard (Chelsea), Stewart Downing (Middlesbrough), David Beckham (LA Galaxy). Csatárok: Wayne Rooney (Manchester United), Jermaine Defoe (Portsmouth), Theo Walcott (Arsenal), Emile Heskey (Wigan), Peter Crouch (Portsmouth)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik