Élet-Stílus

Hibátlan és döntős a női asztalitenisz-csapat

A magyar női válogatott az elődöntőben is 3-0-ra győzött soros ellenfele, Horvátország ellen a szentpétervári asztalitenisz Európa-bajnokságon, így lehetősége van a tavaly Belgrádban megszerzett bajnoki címének megvédésére.

A címvédő magyar női válogatott három 3-0-ás győzelemmel, Fehéroroszországot, Franciaországot és Spanyolország verve elsőként jutott tovább a csoportjából a szentpétervári Eb-n, majd a negyeddöntő után is hibátlan maradt, midőn Ausztriát is 3-0-ra verte. Az elődöntőben folytatódott a jó szereplés, hiszen a horvátok sem tudtak mérkőzést nyerni a mieink ellen.

Tóth Krisztina Tamara Boros elleni sima, 3-0-as győzelme adta meg a jó alaphangot.

Póta Georgina mérkőzése elején nehezen boldogult Sandra Paovic erőteljes és magabiztos fonák játékával, de a második szettől az ellenfél tenyerese oldalát „erőltette” és a sok oldalváltás döntő változást eredményezett a játék képében. Két sima, majd egy izzasztó játszmát követően már összesítésben 2-0-ás vezetést jelzett a csarnok kijelzője.

Tóth Krisztináék hibátlanul jutottak el a fináléig (MTI/EPA)

Tóth Krisztináék hibátlanul jutottak el a fináléig (MTI/EPA)

Végül Lovas Petra mérkőzéslabdáról fordított drámai csatában Tatyjana Kosztrominával szemben, ezzel a magyar trió elérte az áhított döntőt, ahol a holland válogatott lesz az ellenfél.

A találkozó rendkívül nehéznek ígérkezik, mivel a riválisnak egyetlen holland földön született játékosa sincs. A fináléra magyar idő szerint kedden 14 órától kerül sor.

A 11. helyért játszanak a férfiak

A magyar férfi asztalitenisz-válogatott – fiataljait szerepeltetve – kikapott a szerb csapattól az Európa-bajnokságon, így kedden a 11. helyért léphet asztalhoz.



Eb, női csapat, elődöntő:

Magyarország-Horvátország 3-0
Tóth Krisztina-Tamara Boros 3-0 (9, 7, 6)
Póta Georgina-Sandra Paovic 3-1 (-12, 4, 6, 10)
Lovas Petra-Cornelia Vaida 3-2 (-4, -10, 10, 6, 7)

Férfi csapat, 9-12. helyért:
Szerbia-Magyarország 3-0
Marko Jevtovics-Nagy Krisztián 3-1 (6, -8, 5, 6)
Zolt Pete-Zombori Dávid 3-1 (6, -5, 6, 7)
Alekszandar Karakasevics-Zwickl Dániel 3-0 (8, 5, 8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik