Élet-Stílus

Vinokurov is visszatér

Lance Armstrong után egy újabb visszavonult kerekessztár jelentette be, hogy szeretne folytatni a pályafutását. Alekszandr Vinokurov és az amerikai klasszis egy csapatban fog versenyezni, de jövőre elkerülik egymást.

Tiltott szerek használata miatt egy évre tiltották el a kazah Vinokurovot, Jan Ullrich egykori csapattársát. Az olimpiai ezüstérmes kerekes a belga Sporza televíziónak adott interjúban beszélt a visszatéréséről.

Kazah kormánykörökből érkező információk is megerősítették a hírt, a 35 éves sportoló egykori csapatánál, az Astanánál fog 2009-ben versenyezni. “Elsődleges célom a Giro d’Italia, de először meg kell találnom újra a helyemet a csapatban” – olvasható a Sporza weblapján, ahol részleteket közöltek az interjúból.

Armstronggal ellentétben a Tour de France-on 2003-ban második Vinokurov jövőre még nem indul a francia körversenyen, az országúti világbajnokságon viszont rajthoz akar állni.

Vinokurovot tavaly decemberben tiltották el, miután a 2007-es Touron tiltott szert találtak a szervezetében. Az ártatlanságát hangsúlyozó kazah sztár nem sokkal később jelentette be a visszavonulását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik