Élet-Stílus

Varázsolt otthon a Barca (videó)

Az FC Barcelona az első félidőben szinte tökéletes játékkal alázta meg az Atleticót, félóra elteltével a tanácstalan madridiak öt gólt kaptak. Korábban a Villareal a Betis elleni hazai 2-1-es győzelemmel ismét átvette a vezetést a tabellán.

A tavalyi ezüstérmes Villareal együttese folytatta a jó szereplését, és sorozatban hatodik tétmeccsén diadalmaskodott. Manuel Pellegrini csapata ebben a szezonban még nem kapott ki. A szombat esti ellenfélnél, a Betisnél viszont továbbra is várni kell az első három pontos meccsre, a csapat jelenleg kieső helyen áll.

Pedig a mérkőzés jól kezdődött, hiszen az andalúziaiak a 20. percben Damia révén megszerezték a vezetést. Az előny kitartott a szünetig, a fordulás után azonban két perc alatt megfordította az összecsapást a Villareal. A sárga tengeralattjáró góljairól Gonzalo Rodriguez (68.) és Llorente (70.) gondoskodott.

Az Atletico Madrid barcelonai vendégjátéka a pontok és presztízs mellett két argentin zseni összecsapásáról is szólt. A Messi-Agüero-párharcot kiütéssel az előbbi nyerte, hiszen a katalánok villámgyorsan két vállra fektették az ellenfelüket. Marquez már a 3. percben gólt fejelt a fővárosiaknak, majd Eto’o (tizenegyesből) és Messi is beköszönt, és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés.

A világbajnokságon Mexikó elleni bombagólt szerző Maxi Rodriguez elképesztő nagy góllal szépített, ám érkezett ismét Eto’o és egy káprázatos csel után újra háromgólosra növelte az előnyt. Ezzel még nem volt vége a barcelonai gólgyártásnak, félóra elteltével Gudjohnssen kotort be egy kipattanót, kialakítva az 5-1-es félidei állást.

Az Atletico védelme az első fél órában nem tudott mit kezdeni a gyorsan, és céltudatosan kombináló katalánokkal, akik ha egy kicsit jobban koncentrálnak, még jobban megszórhatták volna ellenfelüket. A fordulás után egyik csapat sem erőlködött már, a csereként beálló Thierry Henry belőtte a hatodikat az Atletico kapujában álló honfitársnak, Gregory Coupet-nak.

A Barcelona győzelmével feljött a tabella második helyére, de a mögöttük álló csapatok (Valencia, Real Madrid, Sevilla) vasárnap megelőzhetik.

Primera División, 6. forduló:


FC Barcelona-Atlético Madrid 6-1


Gól: Marquez (3.), Eto’o (6., 18.), Messi (9.), Gudjohnsen (28.), Henry (73.), illetve Rodriguez (13.)

Villarreal-Real Betis 2-1


Gól: Gonzalo (67.), Llorente (70.), illetve Damia (20.)

Vasárnapi meccsek:

Deportivo La Coruna-Numancia 17 ó
Getafe-Almería 17 ó
Osasuna-Racing Santander 17 ó
Real Mallorca-Sporting Gijon 17 ó
Recreativo Huelva-Málaga 17 ó
Sevilla-Athletic Bilbao 17 ó
Real Valladolid-Valencia 19 ó
Real Madrid-Espanyol 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik