Élet-Stílus

Kikapott a Juve és a Roma

Az Udinese hazai pályán két góllal legyőzte a Torinót, és feljött a tabellán a második helyre, miután a Juventus és a Roma is vereséget szenvedett a bajnokság hatodik fordulójában. Az Inter és a listavezető Lazio már szombaton begyűjtötte a három pontot, a Milan este látogat a Cagliarihoz.

A tabella élén álló Internazionale és Lazio már szombat este hozta a kötelezőt, így a két csapat azonos pontszámmal vezette a tabellát. Közéjük férkőzött be a második helyre vasárnap délután az Udinese csapata, amely a Torinót verte hazai pályán.

A bajnokság előtt az esélyesek között emlegetett tavalyi ezüstérmes AS Roma a harmadik mérkőzését veszítette el a hétvégén, így maradt a 14. helyen. A fővárosiaknál továbbra sem vállalta a játékot Francesco Totti, de a Julio Baptista-de Rossi-Aquilani tengelynek így is legalább egy gólt illett volna lőnie a Siena ellen.

A liechtensteini Frick szerezte a győztes gólt a Roma ellen (MTI/EPA)

A liechtensteini Frick szerezte a győztes gólt a Roma ellen (MTI/EPA)

Nem sikerült, így újból pont nélkül maradt Spalletti csapata, amely az első félidőben kapta a döntő gólt. A második félidőben előbb Mexes kapott pirosat, majd Panucci is összeszedte a második sárgáját, így hátrányban nem nagyon volt esélye a Romának, hogy legalább egy ponttal utazzon haza.

A Juventus sem járt sokkal jobban, de ők legalább nem a 14., hanem csak a 11. helyen szerénykednek. Az Öreg Hölgy otthon fogadta a Palermót, ahonnan a nyáron leszerződtették a brazil Amaurit. A csatár ezúttal nem talált be, a torinóiak egyetlen gólját az örökifjú Alessandro del Piero szerezte szabadrúgásból.

Addigra azonban Miccoli lesipuskás találatával már egy góllal ment a Palermo. Az egyenlítés után a túlmotivált Sissoko megkapta a második sárgalapos figyelmeztetését, és idő előtt mehetett zuhanyozni. A szünet után emberhátrányban is mezőnyfölényben játszott a Juve, de gólt a torinóiak kaptak: Simplicio remek labdájából Levan lőtte be közelről a döntő találatot.

A Fiorentina idegenben, a Genova és az Atalanta hazai pályán szerzett három pontot. A Milan a csütörtöki UEFA-sikert követően este a Cagliarival játszik. Amennyiben Ronaldinhóék győznek, feljöhetnek az első öt közé.

Serie A, 6. forduló:
Atalanta-Sampdoria 4-2
Gól: Floccari (35., 77.), Garics (39.), Doni (83.), illetve Cassano (6., 56., utóbbit 11-esből)
Piros lap: Accardi (71.), Dessena (80.) – mindkettő Sampdoria

Chievo-Fiorentina 0-2
Gól: Kuzmanovic (32.), Gilardino (74.)
Piros lap: Scardina (37. Chievo)

Genoa-Napoli 3-2
Gól: Papasztatopulosz (44.), Palladino (52.), Milito (73.), illetve Lavezzi (1.), Denis (75.)
Piros lap: Rossi (55.), Papasztatopulosz (90.) – mindkettő Genoa

Juventus-Palermo 1-2
Gól: del Piero (39.), illetve Miccoli (24.), Mchedlidze (81.)
Piros lap: Sissoko (41., Juventus)

Reggina-Catania 1-1
Gól: Costa (80.), illetve Paolucci (69.)
Piros lap: Paolucci (72.)

Siena-AS Roma 1-0
Gól: Frick (45)
Piros lap: Mexes (67.), Panucci (75.) – mindkettő Roma

Udinese-Torino 2-0
Gól: Quagliarella (44., 76.)

Később:
Cagliari-AC Milan 20:30 ó

Szombaton játszották:
Internazionale-Bologna 2-1
SS Lazio-Lecce 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik