Élet-Stílus

Kétgólos hátrányból nyert a Liverpool

Dirk Kuyt az utolsó percben lőtte be a Liverpool győztes gólját a Manchester City elleni rangadón. A vörösök kétgólos hátrányból győztek, és a tabella második helyére jöttek fel, az Aston Villát otthon elpáholó Chelsea csak a jobb gólarányának köszönhetően vezeti a tabellát.

A Liverpool kezdett jobban a City otthonában, Rafael Benítez csapata irányította a meccset, Kuyt és Riera már az első percekben vezetést szerezhetett volna, de ahogy az ilyenkor lenni szokott a másik kapunál esett gól. A brazil Jo a liverpooli védők asszisztálása mellett sokadik próbálkozásra levette a labdát a tizenhatoson belül, mire megérkezett Arbeola. A gyenge felszabadítás után Ireland elé került a labda, és a City játékosa könnyedén betalált. Ez volt az első idegenbeli kapott gólja a Liverpoolnak az idei szezonban.

Gólhátrányban is jobbak voltak a vendégek, de a félidő hajrájában Javier Garrido egy parádés szabadrúgással megduplázta az előnyt. A fordulás után rögtön szépíthetett volna büntetőből a Pool, a játékvezető azonban nem ítélte meg a Kuyt elleni szabálytalanságot. A vendéggólra így sem kellett sokat várni, érkezett az Európa-bajnok Torres, és öt méterről bevette a manchesteriek kapuját.

Torres második gólja (MTI/EPA)

Torres második gólja (MTI/EPA)

A folytatásban is maradt a Pool-fölény, ami még nyomasztóbbá vált Zabaleta kiállítását követően. Az vendégek sorozatos rohamai a 73. percben az egyenlítő gólt eredményezték. Ismét Torres volt a befejező ember, a spanyol támadó ezúttal Gerrard szögletét bólintotta a hálóba.

A hátralévő percekben a kétgólos hátrányból visszakapaszkodó Liverpool egy szerencsés Kuyt-találattal mind a három pontot bezsebelte, és feljött a tabellán a második helyre, a Chelsea mögé. A londoniaknak vasárnap sokkal könnyebb dolguk volt, a nem túl acélos Aston Villát fogadták.

Felipe Scolari csapata különösebb megerőltetés nélkül, Joe Cole és Anelka góljaival otthon tartotta a pontokat, és hét forduló után hat ponttal vezet a nagy rivális Manchester United előtt – igaz a címvédő egy meccsel kevesebbet játszott.

Premier League, 7. forduló:
Chelsea-Aston Villa 2-0
Gól: Cole (21.), Anelka (43.)

Manchester City-Liverpool 2-3
Gól: Ireland (19.), Garrido (42.), illetve Torres (55., 73.), Kuyt (92.)
Piros lap: Zabvaleta (67., Manchester)

Portsmouth-Stoke City 2-1
Gól: Crouch (25.), Defoe (51.), illetve Fuller (48.)

Tottenham Hotspur-Hull City 0-1
Gól: Geovanni (9.)

West Ham United-Bolton Wanderers 1-3
Gól: C. Cole (68.), illetve Davies (30.), Cahill (34.), Taylor (86.)

Everton-Newcastle United 2-2
Gól: Arteta (17., 11-esből), Fellaini (35.), illetve Taylor (45+2.), Duff (46.)

Szombaton játszották:
Blackburn Rovers-Manchester United 0-2
Sunderland-Arsenal 1-1
West Bromwich Albion-Fulham 1-0
Wigan Athletic-Middlesbrough 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik