Élet-Stílus

Fantasztikus gólt sarkazott Ibrahimovic (videó)

Két mérkőzést játszottak szombaton az olasz bajnokság 6. fordulójában. A címvédő Inter szokásához híven egygólos győzelmet aratott, a jó rajt után visszaeső Laziónál pedig Simone Inzaghi a hajrában egyenlített a Lecce ellen.

Pontok tekintetében az Internazionale együttese behozta a tabella élén álló Laziót, a rómaiak csak a jobb gólkülönbségüknek köszönhetik, hogy az első helyen maradtak. A fővárosi egyesület meglepetésre hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Leccével, azok után, hogy az Olimpiai Stadionban az eddigi két bajnokiját – összesítésben 5-0-val – megnyerte.

A kiscsapat első idegenbeli gólját Tiribocchi fejelte az első félidő derekán. Sokáig úgy tűnt, hogy elszenvedi második vereségét a Lazio az idei bajnokságban, de a 89. percben a korábban becserélt Simone Inzaghi – testvérére, Fillipóra jellemző – lesipuskás találattal egyenlített.

A másik szombati meccsen az Inter hamar kapujához szegezte a Bolognát, Ibrahimovic már a 7. percben óriási ziccert hibázott. Nem sokkal később viszont egy szenzációs góllal megszerezte a vezetést a svéd támadó: Adriano bal oldalról érkező beadását a védőt megelőzve sarokkal juttatta a hálóba.

A gól megfogta a vendégeket, ám az Inter sokáig képtelebn volt nyomasztó fölény ellenére növelni az előnyét. Adriano a második félidőben egy túl szigorúan megítélt büntetőből megtörte a gólcsendet.

Öt perccel később a Bologna a hazai védők rövidzárlatát kihasználva szépített: Cordoba lehúzta a fejét egy beadás elől, Zanetti pedig pontosan az érkező Moras elé tálalt, aki köszönte az ajándékot, beállítva a 2-1-es végeredményt.

Serie A, 6. forduló:
Internazionale-Bologna 2-1
Gól: Ibrahimovic (25.), Adriano (50., 11-esből), illetve Moras (56.)

SS Lazio-Lecce 1-1
Gól: S. Inzaghi (89.), illetve Tiribocchi (26.)

Vasárnapi meccsek:
Atalanta-Sampdoria 15 ó
Chievo-Fiorentina 15
Genoa-Napoli 15
Juventus-Palermo 15
Reggina-Catania 15
Siena-AS Roma 15
Udinese-Torino 15
Cagliari-AC Milan 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik