Élet-Stílus

Loeb negyedszer nyerte a Katalán-ralit

A címvédő és az összetettben is vezető francia Sébastian Loeb nyerte a Katalán-ralit, a világbajnoki sorozat 12. állomását. Legnagyobb riválisa, a finn Mikko Hirvonen az utolsó előtti szakaszon kapaszkodott fel a dobogóra.

A francia világbajnok már az első nap az összetett élére állt, és megszakítás nélkül negyedik alkalommal diadalmaskodott a Katalán-ralin. Az első nap hat gyorsaságiján kivétel nélkül Loeb volt a leggyorsabb, és a sorozat szombaton is csak négy etap után szakadt meg.

A francia világbajnoknál előbb Hirvonen majd a belga Duval volt gyorsabb a második nap két utolsó szakaszán. A harmadik, záró napra így eldőlt az elsőség kérdése, az ötszörös világbajnokot a csapattársa, a spanyol Sordo tudta csak megközelíteni, de a verseny végén ő is majdnem fél perces hátrányban volt Loebbel szemben.

Megszorítani sem tudták (MTI/EPA)

Megszorítani sem tudták (MTI/EPA)

A francia pilóta legnagyobb riválisa, a fordos Mikko Hirvonennek nem ment a hétvégén, és csak a verseny utolsó előtti szakaszán előzte meg a harmadik helyen álló Duvalt, és szerezte meg legalább a harmadik helyét.

Loebbel szemben 12 pontosra nőtt a finn versenyző hátránya a világbajnoki összetettbenm, három futammal a szezon vége előtt. A francia a szezon 11 eddigi futamából a nyolcadikat nyerte meg, sorozatban hatodik alkalommal lehet világbajnok.

Katalán-rali, végeredmény:
1. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroën C4 WRC) 3:21:17.4 ó
2. Daniel Sordo, Marc Marti (spanyol, Citroën C4 WRC) 24.9 mp hátrány
3. Mikko Hirvonen, Jarno Lehtinen (finn, Ford Focus WRC) 1:02.5 p h.

Az összetett állása 12 verseny után (még 3 van hátra):
1. Loeb 96 pont
2. Hirvonen 84
3. Sordo 59

Következik: Korzika-rali, október 10-12.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik