Élet-Stílus

Az Újpest nyerte a rangadót

A listavezető Újpest hazai pályán 4-1-re verte a bajnok MTK-t a Soproni Liga 10. fordulójának rangadóján. A Debrecen tapad a lila-fehérekre, szombat este kiütötte a vendég REAC csapatát, a Vasas viszont kikapott Kecskeméten.

A listavezető Újpest nagy elánnal kezdett, és a 19. percben a vezetést is megszerezte: Bozsics 18 méterről, kapásból küldte a labdát a jobb alsó sarokba. A bekapott gól „felébresztette” a bajnok MTK-t, a mezőnyben kiegyenlítetté vált a küzdelem, ugyanakkor kapura a vendégcsapat volt veszélyesebb.

A második félidő elején megduplázta előnyét az Újpest FC – korábban az MTK-ban is megfordult Bori lövése után Vadnai már csak gólvonal mögül tudta kibikázni a labdát -, majd hét perccel később Bozsics lőtt szabadrúgásból a vendégek kapujába.

Az Újpest lebirkózta az MTK-t (MTI/EPA)

Az Újpest lebirkózta az MTK-t (MTI/EPA)

A folytatásban is a lila-fehérek domináltak, és akár padlóra is küldhették volna az ellenfelet.
A hajrában aztán Nagy Gábor megpattanó lövésével szépített az MTK, majd három nagy helyzetet is kihagyott címvédő.

Balajcza bravúrjai nélkül bajba kerülhettek volna az hazaiak, akik a ráadásban Kabát góljával biztosították be a sikerüket.

Pontokat veszített a Fradi

Nem tudott győzni a Ferencváros a labdarúgó NB II. Keleti csoportjának 9. fordulójában, csak 1-1-es döntetlent ért el az ugyancsak az élcsoportban álló Cegléd vendégeként.
Abdi révén a labdát birtokló zöld-fehérek szereztek vezetést, de a hazaiak még a szünet előtt kiegyenlítettek, majd a második félidőben a kapufát is eltalálták. A Fradi Csiszár kiállítása miatt a 71. perctől tíz emberrel futballozott.

Debrecenben nem csak az eső esett, a gólok is potyogtak: a Loki 6-2-re győzte le a REAC csapatát. Korán vezetést szereztek a hazaiak, de egy védelmi hiba után a volt debreceni középpályás, Jeremiás egyenlített. Félóra elteltével a hazai publikum többször is adott hangot nemtetszésének, talán ennek hatására szünet előtt újabb két gólt szerzett a Debrecen, majd a második félidőben háromszor is betalált. Átellenben Jeremiás kozmetikázott az eredményen. A hazaiak nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, ha helyzeteiket pontosabban értékesítik.

A Kaposvár fölényben játszott és egy pontot szerzett a Haladás otthonában. Oross fejesével a hazaiak szereztek vezetést, a Kaposvár a tizenegyes pontról eredményes Zahorecz révén a hajrában egyenlített. Az FC Fehérvár négy góllal válaszolt a Paks korai találatára, s végül megérdemelten nyert.

A Kecskemét 2-0-ra verte a vendég Vasast. Az újonc az első félidőben helyzeteiből kettőt is kihasznált. Szünet után a Vasas többet támadott, ám nem tudott a kapuba találni. A Diósgyőr két góllal is vezetett Nyíregyházán, de a hazaiak egyenlíteni tudtak, igaz, a 34. perctől kezdve emberelőnyben játszottak.

Soproni Liga, 10. forduló:
Újpest FC-MTK Budapest 4-1 (1-0)
Gól: Bozsics (19., 58.), Bori (51.), Kabát (91.), ill. Nagy G. (84.)
Újpest: Balajcza – Dudics, Lipták (Kiss Z., 50.), Cutuk, Mijadinoszki – Bori, Sándor (Jucemar, 63.), Bozsics, Pollák – Kabát, Rajczi (Simon A., 72.)
MTK: Végh – Rodenbücher, Lambulics, Pintér, Vadnai – Nagy G., Zsidai, Pátkai (Lencse, 63.), Kecskés (Szabó Á., 46.) – Urbán, Hrepka

DVSC-TEVA – REAC 6-2 (3-1)
Gól: Szakály P. (7.), Oláh (37.), Rudolf (44., 11-esből), Leandro (57.), Kiss Z. (62.), Kerekes (92.), ill. Jeremiás (18., 64.)

Szombathelyi Haladás – Gabona Trans-Kaposvár 1-1 (1-0)
Gól: Oross (27.), illetve Zahorecz (87., 11-esből)

FC Fehérvár-Paksi FC 4-1 (1-1)
Gól: Vujovic (29., 65.), Sitku (61.), Kulcsár (93.), ill. Kiss T. (7.)

Nyíregyháza Spartacus-Diósgyőri VTK 2-2 (1-2)
Gól: Apostu (19.), Miskolczi (65.), ill. Milicsics (5.), Tóth M.(16.)
Kiállítva: Tóth M. (34., Diósgyőr)

Kecskeméti TE-ERECO – Vasas 2-0 (2-0)
Gól: Farkas (14.) Csukics (38.)

Pénteken játszották:
BFC Siófok-Budapest Honvéd 0-1

Vasárnap:
Győri ETO-Zalaegerszeg, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik