Élet-Stílus

Massa változást sürget

Felipe Massa szerint a Szingapúri Nagydíj tanulsága, hogy a biztonsági autós szabályok megváltoztatását nem lehet tovább húzni. A rendszer rossz.

A Szingapúri Nagydíjon Nelsinho Piquet balesete miatt pályára küldött biztonsági autó alaposan megkeverte a mezőnyt. Robert Kubica és Nico Rosberg büntetést kapott, amiért rosszkor hajtott a bokszba, míg Fernando Alonso győzelemig jutott.

A bokszutcai hiba és büntetés miatt Felipe Massa, a Ferrari pilótája csak a mezőny végén ért célba, ugyanakkor nem csak erre volt panasza a futam után.

Felipe Massa változtatna (MTI/EPA)

Felipe Massa változtatna (MTI/EPA)

„Éjszakai versenyzés nagyon jó ötlet volt, izgalmas, igazán különleges volt. Ezzel együtt a futam kihangsúlyozta, hogy a biztonsági autós szabályokkal foglalkozni kell, mert a Forma-1-ben a legjobb autó és versenyző párosának kellene nyernie” – mondta a világbajnoki címre is esélyes brazil.

„Mi is hibáztunk, de a mostani rendszer – ahogy az a futam eredményéből is látható – lehetővé teszi, hogy valaki a mezőny közepéből az élre kerüljön véletlenszerűen. Változtatni kell!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik