Élet-Stílus

Klinsmann élvezi a munkát a szenvedő Bayernnél

Jürgen Klinsmann élvezi a munkát a Bayern Münchennél, annak ellenére, hogy a bajor együttes 31 éve nem kezdte ilyen rosszul a bajnokságot, mint most.

A 44 éves szakvezető Suddeutsche Zeitungnak beszélt arról, hogy a rossz rajt ellenére sem bánta meg, hogy elvállalta a német rekordbajnok irányítását, és bízik abban, hogy a szezon végén magasba emelheti a bajnoknak járó salátástálat.

„Örömmel tölt el ez a feladat. A csapat újfajta, izgalmas edzésmunkát végez, ez pedig komoly befektetést igényel a játékosoktól. Fontosak az eredmények, de még fontosabb az összkép” – magyarázta Jürgen Klinsmann, aki a 2006-os vb-n szövetségi kapitányként bronzérmes lett a német válogatottal.

Amondó, klubedzőként teljes másfajta munkát kell végeznie, mint a nemzeti csapat irányítójaként. „A klubedzői állás non-stop elfoglaltságot jelent, ráadásul sokkal nagyobb befolyásom a játékosokra, mint korábban kapitányként.”

Élvezi a munkáját (MTI/EPA)

Élvezi a munkáját (MTI/EPA)

Klinsmann leszögezte, nem kell temetni a Bayernt, a csapata ugyanis képes megnyerni a német bajnokságot. „Az öltözői hangulatra nem lehet panasz, csak egy győzelemre van szükségünk. És persze pontokat kell szereznünk, hogy elérjünk oda, ahol a helyünk van” – mondta.

A Bayern jelenleg a 10. helyen áll a Bundesliga tabelláján, miután hat meccsből csak kettőt tudott megnyerni. Ráadásul legutóbbi két bajnokiját elveszítette, a Werdertől 5-2-re, a Hannovertől 1-0-ra kapott ki. 31 éve nem rajtolt ilyen rosszul.

idegenbeli győzelem a nyitányon

A Karlsruhe 2-1-re győzött az Arminia Bielefeld ellen a hetedik forduló nyitó mérkőzésén. A vendég KSC már két góllal is vezetett, és a hazaiaknak csak a hajrában jött össze a szépítés. A Karlsruhe – hat meccset játszva – pillanatnyilag a kilencedik helyen áll, míg a Bielefeld a 14.

Bundesliga, 7. forduló:
Arminia Bielefeld-Karlsruhe 1-2 (0-1)
Gól: Herzig (87.), illetve Porcello (15.), Freis (52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik