Élet-Stílus

Hullámvölgyben a Bayern

Harmadik mérkőzésén maradt nyeretlen a Bayern München a német labdarúgó-bajnokságban, míg a VfB Stuttgart simán verte a vendég Werder Brement.

Nem sikerült talpra állnia a Bayern Münchennek: két vereség után ezúttal döntetlent játszott a rekordbajnok, a Bundesliga 7. fordulójában a Bochum „csent” pontot Allianz Arenában.

Van Buyten góljával a bajorok szereztek vezetést, majd 1-1-es állásnál Zé Roberto kétszer is betalált, s úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés. A Bochum azonban a hajrában két perc alatt egalizált.

A Bochummal sem bírt a Bayern (MTI/EPA)

A Bochummal sem bírt a Bayern (MTI/EPA)

A forduló rangadóján a VfB Stuttgart 4-1-re verte a vendég Werdert, de a helyzetei alapján akár még ennél is nagyobb különbséggel nyerhetett volna.

A svábok első gólját Khedira szerezte egy formás akció végén, majd Träsch lába „sült el”, 25 méterről bombázott a kapu bal oldalába. Számtalan kihagyott lehetőség után Hilbert növelte a stuttgartiak előnyét, miután egy villámgyors kontratámadás záróakkordjaként, Träsch nagyszerű átadása után közelről a kapu közepébe helyezett. Átellenben Diego szabadrúgásból szépített, de ezzel még nem volt vége, mivel hazai részről Lanig betalált. Igaz, majdnem elpepecselte a helyzetet, annyit toporgott, de végül a jobb alsó sarokba gurította a labdát.

A magyar légiósát, Dárdai Pált végig a soraiban tudó Hertha 1-0-ra nyert a Leverkusen otthonában. A „gyógyszertárakkal” először esett meg a bajnokságban, hogy nem szereztek gólt.
A másik „magyaros” csapat, Hoffeinheim hazai pályán győzött a Eintracht Frankfurt ellen. Lőw Zsolt kapott játéklehetőséget.

Szurkolói rendbontás miatt tíz perccel később kezdődött meg a Mönchengladbach-Köln mérkőzés. A találkozóra érkező mintegy 800 kölni rajongó buszait megdobálták és világítórakétákkal lőtték a stadion környékén, mire a megtámadottak közül 200-an kitörték a járművek ablakait és megrohamozták a klubházat.
Az összecsapás elkerülésére a rendőrség több utcát is lezárt – írta a távirati iroda. A mérkőzést a 88. percben szabadrúgásból betaláló Novakovic révén a vendégek nyerték 2-1-re.

Bundesliga, 7. forduló:
Bayern München-VfL Bochum 3-3 (2-1)
Gól: Van Buyten (16.), Zé Roberto (45., 68.), ill. Kaloglu (29.), Dabrowski (83.), Grote (85.)

VfB Stuttgart-Werder Bremen 4-1 (2-0)
Gól: Khedira (18.), Träsch (29.), Hilbert (63), Lanig (88.), ill. Diego (65.)

Bayer Leverkusen-Hertha BSC 0-1 (0-0)
Gól: Voronyin (89.)

Mönchengladbach-1. FC Köln 1-2 (1-1)
Gól: Brouwers (11.), ill. Ehret (5.), Novakovic (88.)

1899 Hoffenheim-Eintracht Frankfurt 2-1 (0-0)
Gól: Ba (47., 72.), ill. Steinhöfer (66.)

Pénteken játszották:
Arminia Bielefeld-Karlsruhe 1-2

Vasárnap:
Schalke 04-VfL Wolfsburg, 17:00
Borussia Dortmund-Hannover, 17:00
Energie Cottbus-Hamburger SV, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik