Élet-Stílus

A Honvédtól is kikapott a Siófok

A Budapest Honvéd 1-0-ra győzött a sereghajtó Siófok vendégeként a labdarúgó Soproni Liga 10. fordulójának nyitómérkőzésén. Détári Lajos csapata nyolcadik olyan bajnokiját játszotta, amelyen képtelen volt betalálni az ellenfél kapujába.

A sereghajtó Siófok kezdte jobban a mérkőzést, ám a vendég Honvéd fokozatosan átvette az irányítást, s a 38. percben a vezetést is megszerezte. Hercegfalvi nagyszerűen ugratta ki Abrahamot, aki 7 méterről higgadtan lőtt a kapuba.

A szünet után a siófokiak támadtak többet, ám nem sikerült gólt szerezniük. Az utolsó pillanatig nyílt volt a mérkőzés, melynek végén a helyzeteiből egyet kihasználó Honvéd örülhetett.

Abraham gólja döntött (MTI)

Abraham gólja döntött (MTI)

Győzelmével a kispestiek a tizedik helyre kapaszkodtak fel a tabellán, míg a Siófok továbbra is sereghajtó. A Balaton-parti együttes az FC Fehérvár bravúros legyőzésével kezdte a bajnokságot, ám a folytatásban mindössze egy pontot szerzett (azt a REAC ellen), ráadásul nyolc mérkőzésen képtelen volt betalálni az ellenfél kapujába.

Ellenben a Kecskemét (3-0), a Debrecen (4-0) és a Haladás (5-0) nem fogta vissza magát, amikor a Siófokkal játszott. Ugyanakkor a Kaposvártól, a Vasastól, az Újpesttől, a Nyíregyházától és most a Honvédtól csak 1-0-ra kapott ki Détári Lajos alakulata. A hírek szerint a szakvezető állása a rossz szereplés ellenére sincsen veszélyben a siófoki klubnál.

Soproni Liga, 10. forduló:
BFC Siófok-Budapest Honvéd 0-1 (0-1)
Gól: Abraham (38.)

Szombat:
Újpest FC-MTK Budapest, 15:00
Kecskeméti TE-ERECO – Vasas, 18:00
DVSC-TEVA – REAC, 18:00
Szombathelyi Haladás – Gabona Trans-Kaposvár, 18:00
Nyíregyháza Spartacus-Diósgyőri VTK, 18:00
FC Fehérvár-Paksi FC, 18:00

Vasárnap:
Győri ETO-ZTE FC, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik