Élet-Stílus

Mégsem vonul vissza az Aranyifjú

A profi boksz legnagyobbjai közé tartozó Oscar De La Hoya bejelentette, hogy korábbi elhatározásán változtatva mégsem december 6-án bokszol utoljára, hanem még legalább két alkalommal a jövő évben is a kötelek közé lép.

Az amerikai sztár korábban úgy tervezte, a december 6-i, Manny Pacquiao elleni összecsapás lesz a búcsúfellépése, ám meggondolta, és folytatni akarja pályafutását, mert szellemileg tökéletesen friss, fizikai állapota szintén kiváló, és úgy érzi, változatlanul kiemelkedő teljesítményre képes a kötelek között.

„Nálam önigazolásról van szó, hogy 35 évesen is képes vagyok a csúcsszintű bokszra. Azt mondják, hogy már túl vagyok a zeniten, pedig dehogy, fiatalnak érzem magam, s ezt a ringben is bizonyítani fogom” – mondta mosolyogva De La Hoya.

Meggondolta magát - folytatja!

Meggondolta magát – folytatja!

Az amatőrök között 224 mérkőzést nyert meg (163-at idő előtt), és mindössze ötször veszített. 1992-ben ért fel a csúcsra: Barcelonában olimpiai aranyérmes lett könnyűsúlyban.

Profiként eddig 44 mérkőzést vívott, és 5 vereség mellett 39 győzelmet aratott, ebből 30 KO. Kivételes pályafutása során De La Hoya hat súlycsoportot is meghódított, ugyanakkor nem csak a ringben képes nagyszerű teljesítményre. Jól énekel (albumát 2000-ben Grammy-díjra jelölték) és promóterként is sikeres.

Nem véletlenül becézik Aranyifjúnak (Golden Boy).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik