Élet-Stílus

Úszóvébét is rendezne Budapest

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke megerősítette, hogy a társszövetségekkel, így a vízilabdázókkal együtt Magyarország megpályázza a 2013-as vizes világbajnokság megrendezésének jogát.

Ez a 2010-es úszó Európa-bajnokság elnyerése alkalmából rendezett sajtótájékoztatón hangzott el.

Gyenesei István szerint a 2010-es budapesti úszó Eb-olyan, a két olimpia közt félidőben zajló világverseny, amely a magyar sport megerősítésének nagyon fontos lehetősége, eszköze. A sportért is felelős önkormányzati miniszter hangsúlyozta, a hazai közönség előtti sikeres Európa-bajnokság egyértelművé teheti, hogy Londonban, a 2012-es olimpián is számolni kell a magyar úszósporttal. Megemlítette, hogy a kormánydöntéssel született állami garancia is kellett a LEN, az európai szövetség Magyarországnak kedvező határozatához.

Kell egy fedett uszoda (MTI)

Kell egy fedett uszoda (MTI)

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes páratlan sportdiplomáciai bravúrnak nevezte, hogy négy éven belül másodszor is kontinensviadalnak adhat otthont Budapest, és jelezte, a városvezetés mindent megad a sikeres rendezéshez.

Gyárfás Tamás elmondta, hogy a 2013-as vb-re novemberben kell beadni a pályázatot, amelyhez kormánygarancia, továbbá a televíziós közvetítés biztosítása szükségeltetik, s a remélt eredményes kandidáláshoz az is kell, hogy megépüljön egy fedett uszoda. “Ez utóbbi nincs kötelezően előírva, de esélytelen, akinek nincs ilyenje” – fogalmazott.

Hozzátette, hogy a fedett uszoda helyszíne a Margitszigethez közel, a Duna pesti oldalán, az Elektromos pálya mögötti területen lehetne, ahol adott esetben megfelelő termálvízkincs is a rendelkezésre áll egy minden igényt kielégítő welness-központ megszületéséhez.

A FINA, a vizes sportágak – az úszás, a műúszás, a műugrás, a hosszútávúszás és a vízilabda – nemzetközi szövetsége várhatóan februárban dönt az öt év múlva esedékes vb házigazdájáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik