Élet-Stílus

Már látszik, milyen lesz az Audi A1

Nem aprózta el a Volkswagen-csoport a Párizsi Autószalont, egy önálló kiállításnyi újdonságot hoztak: az egyik legérdekesebb az Audi A1.

A Volkswagen-csoport úgy döntött nem várja meg, a Párizsi Autószalon nyitónapját, világújdonságait már egy nappal előbb leleplezte. A hatalmas felhajtáshoz egy külön épületet alakítottak ki, Párizs külvárosában.

Bár az Audi A4 sportváltozata, az S4 illetve az átlagosan 3,99 liter gázolajjal működő A4 TDI e koncepció is itt volt látható elsőként, de sokkal érdekesebb, az A1 Sportback concept. A 2007-ben elkészített háromajtós A1 project quattro után ezúttal egy ötajtós tanulmány mutatja meg, milyen is lesz a hamarosan érkező legkisebb Audi.

Képek az Audi A1-ről (vezess.hu)

Képek az Audi A1-ről (vezess.hu)

A csupán 3,99 méter hosszú A1-ben hibridmotor dolgozik. A 150 lóerős 1,4-es turbómotor mellé a sebességváltóba egy 27 lóerős, ugyanakkor 150 Nm nyomatékkal bíró villanymotor kerül. 100 kilométert képes tisztán villanyüzemben is megtenni a kocsid, de vegyes használatban is megelégszik 3,9 liter benzinnel. 0-ról 100-ra 7,9 másodperc alatt gyorsul, végsebessége 200 km/óra.

Most még négy ülés szerepel benne, de ha a széria is elkészül, abban valószínűbb egy hátsó pad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik