Élet-Stílus

Horvát szurkolók romboltak Prágában

A csütörtök esti UEFA-kupa-meccsre hangoló horvát futballszurkolókkal csapott össze a prágai rendőrség hajnalban. A Dinamo Zagreb drukkerei már két hete is botrányt okoztak, mert a rivális csehek Karadzicot éltették a zászlóikon.

Az incidens a Vencel téren történt egy óra körül, a rendbontásban az UEFA Kupa-mérkőzésre érkező Dinamo Zagreb drukkerei közül mintegy százötvenen vettek részt. A fellépő rendfenntartók egyik autóját kövekkel, botokkal, üvegekkel dobálták meg. Egy rendőr megsérült, előállítás nem történt.

A Sparta Praha és a Dinamo mérkőzése 20:15-kor kezdődik.

Két hete, a párharc első találkozója előtti este megtámadták a Sparta küldöttségének egy csoportját Zágrábban. Négy elöljáróra és a csapattal tartó négy testőrre rontott rá – esti sétájuk során – mintegy húsz álarcos, baseballütős férfi. Az öt percig tartó verekedésben többen könnyebb sérüléseket szenvedtek és kórházi ellátásra szorultak.

A futballpárharc körül már eleve felfokozott volt a hangulat annak nyomán, hogy a cseh alakulat kemény magja egy augusztusi bajnoki mérkőzésen zászlófelirattal Radovan Karadzic korábbi boszniai szerb vezetőt és az ugyancsak háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadsereg-főparancsnokot éltette, s ezzel kivívta a zágrábi együttes drukkereinek ellenszenvét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik